Миналогодишният шампион в Лига Европа Атлетико (Мадрид) напусна турнира след груповата фаза. Испанците направиха 1:1 като гост на Байер (Леверкузен), а Арис би Розенборг с 2:0. Така Леверкузен и Арис се класират за 1/16-финалите на турнира.

Атлетико се нуждаеше от победа, за да мине напред. Отборът на Кике Санчес Флорес обаче не показа, че иска трите точки. През първото полувреме нямаше интересни положения.

Противно на очакванията, домакините натиснаха в началото на втората част. Макар че Байер си бе осигурил участието в следващата фаза, Патрик Хелмес откри резултата в 69-ата минута след асистенция на Щефан Кислинг.

„Дюшекчиите” бързо върнаха попадението. Само 3 минути по-късно точен за испанците бе влезлият като резерва Франк Мерида. Нападателите Диего Форлан и Серхио Ахуеро разочароваха и до края не направиха нищо интересно. Атлетико отправи само два точки удара към вратата на Байер и не показа, че заслужава да защити титлата си.

В другия мач Арис показа огромно желание и спечели мача с Розенборг – 2:0. Първото попадение отбеляза хърватският нападател Даниел Касарец в края на първата част, а малко преди края резервата Леонардо Фети направи 2:0.

Група “В” бе спечелена от Леверкузен с 12 точки. Арис ще играе в турнира и напролет, след като събра 10 точки. Трети и четвърти са Атлетико и Розенборг с 8 и 3 точки./БЛИЦ