Мексиканският Пачука постигна успех с 6:4 след дузпи (2:2 в редовното време) над Ал Уада (ОАЕ) в мача за 5-ото място на световното клубно първенство. Срещата се игра на "Зайед Спортс Сити" пред 10 908 зрители.

Аржентинецът Дарио Цвитанич се превърна в герой за първенеца на зона КОНКАКАФ Пачука, довеждайки срещата до изпълнение на дузпи.

По-малко от 10 минути преди края на двубоя футболистите на Ал Уада се чувстваха победители, след като водеха с 2:0. В 44-ата минута Исмаил Матар откри за шампиона на ОАЕ, а в 77-ата Махмуд Ал Хамади удвои.

В 73-ата Едгар Бенитес пропусна дузпа за Пачука, пращайки топката над напречната греда. В 78-ата в игра за мексиканците се появи Дарио Цвитанич, който направи чудеса до края на мача и спаси мексиканците. В 82-ата аржентинецът намали на 1:2. В 89-ата отново 26-годишният бивш нападател на Аякс попадна в прегръдките на съотборниците си, изравнявайки за 2:2. Така се стигна до изпълнението на дузпи. Цвитанич вкара първото попадение от бялата точка, а Пачука стигна до успеха с 4:2 и крайното 6:4, печелейки 5-ото място на турнира.

В 19:00 часа стартира 1/2-финалът между Сеонгнам Илхуа и Интер. Победителят ще спори за трофея с ТП Мазембе, победил вчера с 2:0 бразилския Интернасионал. /БЛИЦ