Френският клуб Пари Сен Жермен и два руски отбора се борят за подписа на вратаря Райс Мболи, научи БЛИЦ. Французите вече са изпратили конкретна оферта до клуба, държащ правата на алжиреца – Славия.

Проблемът обаче е, че те не могат да купят през януари стража, тъй като през настоящия сезон той вече е носил екипите на два тима – този на “белите” и на ЦСКА, където е под наем.
Въпреки това от парижкия клуб са предложили Мболи да подпише предварителен договор с тях, който да влезе в сила през лятото, но финансовите условия не задоволявали Райс.

“Да, получих оферта от ПСЖ. Но няма как да премина в този клуб през януари”, лаконично призна пред БЛИЦ Мболи.
 
От Русия все още няма конкретна оферта, но източници на БЛИЦ научиха, че в края на тази и в началото на другата седмица предстоят разговори с двата тима, изявили желание да купят още сега Мболи. Както е известно, руското първенство вече приключи и алжирецът може да премине в някой местен отбор.
Шест са руските клубове, търсещи вратари. Това са Ростов на Дон, Спартак (Налчик), Рубин (Казан), Сатурн, Криля Советов и Том (Томск). Което означава, че два от споменатите тимове подготвят оферта за Мболи. Според наши информатори най-вероятно става въпрос за Криля Советов и Сатурн.