Димитър Бербатов е победител в журналистическата анкета за футболист №1 на България за 2010 година. До момента са преброени 90% от гласовете, но преднината на Митко е убедителна и той няма как да бъде изместен от първото място.
 
“Бербатов беше уведомен днес. Митко обеща да присъства на церемонията по награждаването, която ще се състои на 20 декември. Предния ден, на 19 декември, той и Манчестър Юнайтед имат изключително важен мач – с Челси в Лондон. На другата сутрин Бербо ще тръгне за България”, съобщиха източници на БЛИЦ.
 
Бербатов печели за седми път престижната награда, след като вече триумфира през 2002, 2004, 2005, 2007, 2008 и 2009 година. Макар че през месец май се отказа от националния отбор, Митко отново бе предпочетен пред останалите футболисти.
 
Тъй като вече изтече новината за победителя, БЛИЦ уведомява своите читатели, че от този момент спира и вотът в нашата анкета. Вместо на 22 декември, ние ще обявим по-рано - на 15 декември (сряда), как гласуваха читателите на БЛИЦ, както и името на щастливците. Един от тях ще се сдобие с екип на националния отбор по футбол, а останалите - с автографи на Лотар Матеус, Цанко Цветанов и 3 билета за евроквалификацията България - Швейцария.