Аякс победи Милан с 2:0 в последния мач на двата тима от група “G” на Шампионската лига. Холандският гранд воден от Франк Де Бур обаче напуска най-комерсиалния клубен турнир и ще продължи в Лига Европа. От групата напред продължават победителят Реал (Мадрид), който разби Оксер с 4:0 в другата среща, и Милан. На трето място остана Аякс, който отива в Лига Европа, а Оксер приключва евроучастието си.

Аякс започна мача доста добре и още във втората минута вратарят на Милан Марко Амелия, който получи шанс за изява за сметка на титуляря Кристиан Абиати, трябваше да се намесва решително и да избива майсторски опасен шут на Луис Суарес. Уругвайското острие на гостите опита да си изпроси дузпа в 36-ата минута, след като подмина Андреа Пирло в наказателното поле и падна, но реферът Клаус Бо Ларсен от Дания не се трогна от артистичността на нападателя.

В 37-ата минута и Милан създаде опасност пред вратата на съперника, след като Роналдиньо стреля с глава, но Стекеленбург улови.

В 50-ата минута опасно разбъркване пред вратата на Милан завърши с избиване на топката от страна на Амелия. В 58-ата минута Деми Де Зеув откри резултата в полза на Аякс след удар от границата на наказателното поле. В 66-ата минута защитникът на амстердамци Тоби Алдервайрелд вкара изключителен гол от далечна дистанция, който порази горния ляв ъгъл на вратата на Милан и не остави никакви шансове на Амелия. Минути по-късно Ибрахимович имаше възможност да накаже бившия си отбор, но Стекеленбург спаси шута му от малък ъгъл.

В 82-ата минута много Луис Суарес можеше да накаже "росонерите" и да направи 3:0, но Амелия изби./БЛИЦ

Милан – Аякс 0:2
0:1 Деми де Зеув (57), 0:2 Томас Айдервейрелд (66)

милан_1.jpgМилан: Амелия, Тиаго Силва, Йепес, Антонини, Амброзини (63 - Ибрахимович), Пирло, Фламини (26 - Боатенг), Зеедорф, Йепес, Роналдиньо, Робиньо (76 - Меркел) 



аякс_1.jpgАякс: Стекеленбург, Вертонген, Ван дер Вил, Алдервейрелд, Емануелсон, Сим де Йонг (84 - Ел Хамдауи), Енох, Деми де Зеув (82 - Линдгрен), Сюлеймани, Ериксен, Луис Суарес (90 - Таинио)



Милано, "Джузепе Меаца"
Съдия: Клаус Бо Ларсен (Дания)
Жълти картони: Луис Суарес, Миралем Сюлеймани (Аякс)