Локомотив (Пловдив) победи с 2:1 Миньор (Перник) и продължава да крачи уверено към Купата на България. Както е известно, на 1/16-финалите "смърфовете" се справиха и с Локомотив (София), а сега надделяха и срещу "жълто-черните".

Христо Златински откри в 48-ата минута, Здравко Лазаров удвои в 90-ата, а продължението на мача Горан Янкович вкара почетното попадение за гостите от Перник.

Двубоят започна с по-добра игра на домакините, а в 10-ата минута Янкович отправи първия удар в мача, който обаче не намери целта. В ответната атака Лазаров изпълни страхотно фаул, но за негово съжаление кълбото прелетя над напречната греда. Натискът на "черно-белите" продължи, но Раймонди на няколко пъти се оказа прекалено бавен за отбраната на гостите.

В 30-ата минута Румен Рангелов отправи слаби изстрел в ръцете на Флориан Лучини, а секунди по-късно Ванчо Траянов шутира към долния ляв ъгъл на вратата на Локо, но стражът на домакините се разтегна и спаси. В даденото от рефера продължение на първото полувреме Здравко Лазаров центрира добре в наказателното поле на Миньор, Юнес Бенжелюн нанесе удар с глава, но в аут. До почивката гол не падна и така двата тима се прибраха в съблекалните при нулево равенство.

Втората част стартира по страхотен начин за "смърфовете". В 48-ата минута Лазаров изведе Христо Златински зад отбраната на Миньор, а халфът с хладнокръвен изстрел преодоля Иво Иванов за 1:0.

След попадението избраниците на Неделчо Матушев продължиха да атакуват. В 52-ата минута Базил Де Карвальо центрира, Басалия Саканоко стреля в аут. В 57-ата примерът му бе последван от Горан Янкович, но на срещуположната врата.

В 63-ата минута пък Юнес Бенжелюн стреля с глава, но Иванов спаси, а по-късно стражът на гостите отрази и удар на Саканоко. С пропуски за Миньор се отчетоха Румен Рангелов и Николай Хрисозов.

Така дойде 90-ата минута, когато Електричката отне топката от Даниел Златков и успя да удвои преднината на домакините - 2:0.

Гостите от Перник обаче не се предадоха така лесно и само след минута Йордан Тодоров проби добре отдясно и върна за свой съотборник, който шутира опасно и принуди Лучини да спасява, а при добавката Горан Янкович не сбърка и вкара почетно попадение за Миньор - 2:1. /БЛИЦ

ЛОКО (Пд) - МИНЬОР (Пк) 2:1
1:0 Христо Златински (48), 2:0 Здравко Лазаров (90), 2:1 Горан Янкович (90+2)

loko_plovdiv_1.JPG
ЛОКО (Пд):
33.Флориан Лучини, 2.Джереми Родригес, 3.Валери Георгиев, 5.Юнес Бенжелюн, 66.Кирил Котев, 24.Самир Бенжелюн, 16.Христо Златински, 20.Том, 77.Здравко Лазаров, 19.Базил Де Карвальо, 99.Николас Раймонди
Треньор: Неделчо Матушев


minyor.jpg
МИНЬОР (Пк):
99.Ивайло Иванов, 2.Васил Божиков, 6.Даниел Златков, 8.Йордан Тодоров, 14.Ивайло Цветков, 17.Ванчо Траянов, 18.Горан Янкович, 19.Петър Петров, 24.Любомир Витанов, 32.Костадин Марков, 27.Румен Рангелов
Треньор: Стойчо Стоев


Пловдив, стадион "Локомотив"
Съдия: Радан Мирянов