Италианският гранд Ювентус отпадна от Лига Европа. "Старата госпожа" завърши 1:1 като гост на Лех (Познан) и с пет равенства от пет мача остана на трето място в група "А". Отборът на Луиджи Дел Нери се нуждаеше от задължителен успех в Полша, за да запази шансовете си да продължи напред. Домакините поведоха още в 12-ата минута. Рудневс засече центриране на Семир Столич от корнер и с глава простреля Алекс Манингер. Преди това австрийският вратар спаси опасен шут на Стилич.

Объркани от попадението футболистите на Луиджи Дел Нери правеха грешка след грешка и като по чудо не получиха нов гол. В 16-ата минута Рудневс отново стреля с глава, но този път неточно. Малко преди почивката Милош Красич центрира остро, но Симоне Пепе се размина с топката, а при следващата атака Винченцо Якуинта не успя да намери целта.

През второто полувреме домакините демонстрираха отлична физическа подготовка и по-добре се справяха с тежкия терен. В 64-ата минута Марчин Кикут пропусна да вкара втори гол за Лех, който щеше да убие интригата. Едва в 82-ата минута Якуинта успя да изравни след хитър пас на Красич. Попадението обаче се оказа крайно недостатъчно и италианците отпаднаха от надпреварата./БЛИЦ