Николай Михайлов изнесе добър мач за Твенте при гостуването на Интер в мача между двата тима от Група А на Шампионската лига, но не успя да помогне за успешен край на двубоя за холандците. Носителят на трофея победи с 1:0, след попадение на аржентинския халф Естебан Камбиасо в 55-ата минута. Полузащитникът се възползва от рикошет в наказателното поле и разстреля българина. Михайлов направи няколко добри спасявания по време на двубоя и запази интригата до самия край на мача. 

На трибуните на стадион "Джузепе Меаца" присъстваше националният селекционер Лотар Матеус, който бе пристигнал да наблюдава изявите на българина. Домакините бяха осакатени от много кадрови проблеми и цели девет футболисти, включвайки титулярния вратар Жулио Сезар, бранителите Дъглас Майкон, Кристиян Киву и Валтер Самуел, както и нападателят Диего Милито нямаха възможност да вземат участие в мача. Така защитата на "нерадзурите" бе в състав Хавиер Санети, Лусио, Марко Матераци и Иван Кордоба. При това положение общата възраст на отбраната на италианците бе точно 140 години.

През първата част двубоят бе равностоен, като и двата отбора имаха по няколко чисти положения за гол. Най-голямата възможност за попадение се откри пред Уесли Снайдер, който удари гредата на Михайлов от фаул в 17-ата минута. Малко по-късно българинът се представи отлично при един удар на Ето'о, когато изби диагоналния шут на камерунеца. Най-чистото положение за холандците се откри пред капитана Тео Янсен, който стреля отблизо, но Лука Кастелаци спаси.

След почивката Интер излезе значително по-мотивиран и наложи тотален натиск срещу противника. Така десетина минути след подновяването на играта нападателят на холандците Марк Янко загуби топката в средата на терена, след това догони противника и го фаулира пред наказателното поле. Уесли Снайдер стреля към вратата от фаула, но топката се отби в стената и попадна в Камбиасо, който с прецизен удар не остави шансове на Михайлов.

В следващите минути Интер продължи да е по-активният отбор и атакуваше опасно. Михайлов трябваше да се намесва при удари на ветерана Хавиер Санети, а по-късно и на Ето'о. Уесли Снайдер пък излезе сам срещу вратаря, но не успя да нанесе точен удар. В края на мача Твенте изнесе по-напред играта и можеше да стигне до изравняване. Дени Ландзаат бе на косъм от гола, но техничният му удар от дистанция кацна върху гредата на Кастелаци. В последната минута на срещата Михайлов дори се включи в противниковoто наказателно поле при едно статично положение, но съдията отсъди нарушение в полза на Интер./БЛИЦ

 

ГРУПА “А”
Интер – Твенте 1:0
1:0 Естебан Камбиасо (55)
 
inter.gifИнтер: 12.Лука Кастелаци, 4.Хавиер Санети, 6.Лусио, 23.Марко Матераци, 2.Иван Кордоба, 19.Естебан Камбиасо, 10.Уесли Снайдер (87-40.Нванкво Обиорах), 5.Деян Станкович, 88.Джонатан Биабиани (80-39.Давиде Сантон), 9.Самуел Ето'o, 27.Горан Пандев (90-34.Кристиано Бираги)
 


twente.gifТвенте: 13.Николай Михайлов, 15.Роберто Розалес, 4.Петер Висгерхоф, 19.Дъглас, 34.Тило Леугерс (80-23.Барт Буисе), 6.Воут Брама, 9.Лук де Йонг, 8.Тео Янсен, 10.Бриан Руис, 21.Марк Янко (70-7.Дени Ланзаат), 22.Насер Шадли
 


Милано, “Джузепе Меаца” - 28 000 зрители
Съдия: Стефан Ланоа (Франция)
Жълти картони: Иван Кордоба, Лусио (Интер); Тило Леугерс (Твенте)