Христо Стоичков участва в проект за създаването на нов футболен клуб в Испания. Той ще бъде съставен само от емигранти–българи и ще започне участието си от най-долните аматьорски групи.  Това съобщиха специално за БЛИЦ българи, работещи и живеещи в иберийската страна.
 
Камата вече е дал съгласието си за това по време на разговор с наши сънародници в Мадрид. През миналата седмица той е бил гост на организирана среща в испанската столица. На нея са присъствали българският посланник, представители на общината в Мадрид и над 20 българи - президенти на различни български организации. Срещата е била организирана, за да се даде подкрепа на наши училища в Испания. В момента те са над 30 на брой в цялата страна.
 
Бившата легендарна осмица е бил поканен специално от българското посолство на срещата в Мадрид, за да даде рамо на тези инициативи. Той е изнесъл реч пред емигрантите и ги е окуражил в тяхната инициативност. След това е раздал над 500 автографа на българите в залата.
 
По време на срещата Стоичков е разговарял с няколко предприемчиви българи, които сами са го потърсили. Те помолили Камата да съдейства за създаване на футболен клуб, в който да играят само българи–емигранти в Испания. Около проекта се обединили над 20 български предприемачи, които били готови да дават пари за издръжка. На Стоичков директно предложили да бъде президент на клуба заради огромната му популярност. Камата прегърнал идеята и предложил отборът да бъде регистриран в Барселона и да се казва „Барса”. Така щял имитира, но не и да копира името на великия каталунски тим, където Стоичков е една от легендите.
 
В края на миналата седмица Ицо се завърна в България по покана на свои приятели-авджии, за да участва в поредния лов из Етрополския балкан.
МАРИН ПЕЕВ, специално за БЛИЦ от Барселона