Черноморец (Бургас) постигна впечатляващ успех с 5:0 като гост на Вихрен в Сандански. "Акулите" тотално доминираха и заслужено се класираха на 1/8-финалите в турнира за Купата на България.

Още в 13-ата минута Рикардо Андре откри головата сметка за гостите от Бургас с много силен шут, след като Лис Муйтис му свали отлично топката. "Акулите" имаха пълно териториално преимущество и владееха инициативата. При поредната атака Муса Койта засече топката във вратата с шпагат за 2:0 в 18-ата, след като преди това вратарят на домакините изби удар на Муйтис.

Избраниците на Красимир Балъков не спираха да обсаждат вратата на Вихрен и на няколко пъти само късметът и добрите изяви на вратаря Симеонов спасяваха Вихрен от нови попадения. В 36-ата минута футболистите на Черноморец направиха резултата класически, след като Енис Хайри се разписа след изпълнението на корнер - 0:3.

В началото на втората част бяха извършени две смени за гостите и в игра се появиха Пламен Крумов и Георги Терзиев, съответно на мястото на Георги Андонов и Енис Хайри.

В последвалите минути "акулите" отново регистрираха няколко пропуска, при които Адриан Фернандеш и Пламен Крумов бяха много близо до реализиране на гол. В 77-ата резултатът стана 4:0, след добавка на Адриан Фернандеш, а само 120 секунди по-късно Лис Муйтис оформи крайното 5:0 за Черноморец след асистенция на Фернандеш.

Срещите от 1/8-финалите на турнира за Купата на България са насрочени за 4 декември. Жребият, който ще определи осемте двойки, ще се тегли на 24 ноември. /БЛИЦ