Литекс победи като гост с 2:1 Черноморец (Балчик) в Албена и се класира на 1/8-финалите в турнира за Купата на България.

В герой за "оранжевите" се превърна Флорин Брату. Румънският нападател се появи в игра в 80-ата минута на мястото на Уилфред Нифлор и в 92-ата реализира за крайното 2:1 за гостите от Ловеч.

В 34-ата Дока Мадурейра бе дал преднина на шампионите. Бразилецът отбеляза красив гол с удар от границата на наказателното поле. В началото на второто полувреме домакините пропуснаха дузпа. Цветомир Валериев прати топката в аут от бялата точка.

В 78-ата Черноморец (Балчик) изравни. Костов центрира от корнер в пеналта на Литекс, където Борислав Павлов прати топката в мрежата - 1:1. Мачът отиваше към продължения, когато влезлият като резерва Флорин Брату се разписа за крайното 2:1 за Литекс.

Срещите от 1/8-финалите на турнира за Купата на България са насрочени за 4 декември. Жребият, който ще определи осемте двойки, ще се тегли на 24 ноември. /БЛИЦ

ЧЕРНОМОРЕЦ (Балчик) - ЛИТЕКС 1:2
0:1 Дока Мадурейра (34), 1:1 Борислав Павлов (78), 1:2 Флорин Брату (90+2)

ЧЕРНОМОРЕЦ: Теменлиев, Костов, Е. Тодоров, Ангелов (77-Куртев), Димитров, Павлов, Танев, Костенски, Валериев, Ив. Янев (83-Банчев), Ст. Иванов

ЛИТЕКС: Голубович, Берберович, Бодуров, И. Миланов, Николов, Венков, Цветков, Том, Дока, Св. Тодоров (60-Янев), Нифлор (80-Брату)