Българският кошмар БАТЕ Борисов пак вкара в родна врата – тази на Владислав Стоянов от Шериф Тираспол. БАТЕ се наложи с 3:1 в Борисов в мач от група “Е”. Владислав Стоянов бе 58 минути на вратата на Шериф, като бе заменен заради контузия при резултат 1:1. Българинът получи травмата при приземяване, а вместо него в игра се появи 19-годишния дебютант Дмитри Стражила.

Виталий Родионов откри резултата за БАТЕ Борисов в 16-ата минута, след като Стоянов се хвърли рано в краката му. Още 16 минути по-късно Александър Ерохин изравни. През второто полувреме обаче Александър Павлов и Ренан Бресан се разписаха съответно в 70-ата и 75-ата минути, за да донесат победата на беларуския тим. Павлов прати топката под плонжа на Стражила, докато Бресан реализира страхотен гол от пряк свободен удар.

В другия мач Динамо (Киев) победи с 2:0 АЗ Алкмаар. Артьом Милевски отбеляза и двата гола. След изиграване на четвъртите мачове лидер в групата е БАТЕ Борисов с 10 точки, втори е Динамо със 7, на трето място е АЗ Алкмаар с 3 точки, колкото има и Шериф./БЛИЦ