Президентът на УЕФА Мишел Платини ще удари сериозно рамо на България във връзка с домакинството за европейското първенство за младежи през 2013 година. БЛИЦ научи, че страната ни има голям шанс да получи турнира. От БФС вече изпратиха нужните документи и презентация на стадиони и бази, които евентуално ще посрещнат надпреварата. От УЕФА инспектираха съоръженията и са останали повече от доволни. Източник от БФС обясни пред БЛИЦ, че практика на европейската футболна централа в последните години е да дава турнири в по-бедни страни и да разширява географията си. Конкуренти на България за Евро 2013 са Англия, Уелс, Израел и Чехия.

“Англия ще организира Олимпиада през 2012 година, а освен това иска и световно първенство за мъже. Така че няма как да вземе и младежко първенство. В Уелс проблемът е, че помощните игрища и базите са твърде отдалечени от Кардиф, което не се харесва на УЕФА. По-сериозен съперник ни е Чехия, тъй като кандидатурата се представлява от Павел Недвед”, разясни ситуацията човек от БФС.

Президентът на футболната ни централа Борислав Михайлов е готов на всичко, за да организираме младежкото европейско първенство. То ще бъде в годината, в която ще има избори за нов президент на БФС. През 2013 година настоящият мандат на Михайлов изтича. С евентуална победа и взимане на Евро 2013 шефът на БФС ще се бетонира поне за още 4 години./БЛИЦ