Дисциплинарната комисия към БФС пожали побойниците от Литекс и Левски. Играчите на двата тима спретнаха сериозно меле по време на двубоя, който ловчанлии спечелиха с 2:1. Очакваше се далеч по-тежки санкции, но от комисията действаха снизходително.

За удар с ръка при спряна игра за 3 мача и 800 глоба са наказани Пламен Николов (Литекс) и Дарко Тасевски (Левски).

С по 2 мача и 800 лева глоба, също за удар при спряна игра, са санкционирани Том (Литекс) и Влади Гаджев (Левски).

Без глоби остават Уилфред Нифлор, който посини Дъстли Мулдер с премерено кроше. Активният в мелето Дока също остава без наказание. Дисциплинарната комисия остави без санкция и играчите от Левски - Веселин Минев, който организира схватка с Бодуров. Сержиньо Грийн също участваше в мелето и преследваше Дока и Том, а след това хвана за гушата Пламен Николов.

Двата клуба странно остават без лишаване от домакинство. Агитките хвърлиха безброй предмети на терена - запалки, бутилки и какво ли още не. Наказанието е парично - по 5 хиляди лева. При Литекс – 1000 лева за хвърлени предмети и предупреждение за лишаване от домакинство, 2000 лева за недостатъчно качествена проверка на органите на реда за опасни предмети у зрителите и 2000 лева за невъздържани прояви на играчите спрямо съперника.

Левски - общо 5000 лева, 1000 лева за хвърлени предмети и предупреждение за лишаване от домакинство, 2000 лева за щети, нанесени от публиката на стадиона, като “сините” ще трябва да покрият и въпросните щети и 2000 лева за невъздържани прояви на играчите спрямо футболистите на съперника./БЛИЦ

Наказанията след мача
3 мача
- Пламен Николов (Литекс), Дарко Тасевски (Левски)
2 мача - Том (Литекс), Владимир Гаджев (Левски)

Литекс - 5000 лева и предупреждение за лишаване от домакинство
Левски - 5000 лева и предупреждаване за лишаване от домакинство