Новакът в "А" група Сливен изненадващо победи с 3:1 шампиона ЦСКА в първата среща от втория кръг на майсторската ни група, която се играе пред близо 10 000 зрители на стадион "Хаджи Димитър". Последната загуба на "армейците" в шампионатен мач датираше от 19.05.2007 година, когато “червените” загубиха с 0:1 при гостуването си на Марек в Дупница. Последваха 33 срещи за първенство, в които ЦСКА не претърпя поражение.

Първо в 23-ата минута Иван Стоянов даде преднина на домакините, а в 43-ата се разписа и Стефан Киков от дузпа. В 58-ата дебютантът в състава на ЦСКА Ели Маркес (привлечен от Беласица) реализира феноменален гол и намали резултата. В 72-ата минута племенникът на Йордан Лечков - Иван Стоянов, довърши ЦСКА, оформяйки крайното 3:1.

В 3-ата минута Маркиньос напредна и шутира опасно, но топката бе избита от Чавдаров и излезе в корнер. Секунди след това бразилецът центрира в наказателното поле на "войводите", но там Иван Иванов бе изпреварен за топката от бранител на Сливен. В 5-ата минута и Йордан Тодоров обстрелва вратата на домакините, но неточно. В 10-ата минута домакините направиха първата си атака, която бе завършена от Иван Стоянов, който стреля неточно в аут.
 
ПРОПУСНАТА ДУЗПА!!! В 12-ата минута Мирослав Миндев се откъсна сам срещу Беконо, но бе застигнат от Фелипе Машадо, който го фаулира, въпреки че не бе много сигурно дали имаше съприкосновение между двамата. Съдията Николай Йорданов отсъди дузпа за Сливен и изгони бразилецът с директен червен картон. От бялата точка обаче Иван Стоянов пропусна да реализира, след като прати топката встрани от вратата на ЦСКА!

В 20-ата минута Маркиньос оптави силен удар от далечно разстояние, но Чавдаров бе на мястото си и улови топката. 

ГОЛ ЗА СЛИВЕН!!! В 23-ата минута Иван Стоянов получи чудесен пас на границата на наказателното поле на ЦСКА, преодоля Николай Чипев, след което прекара топката в мрежата на Беконо за 1:0! И тази ситуация бе спорна, тъй като играч на домакините фаулира футболист на гостите в средата на терена, но Николай Йорданов не спря играта, след което се стигна до попадението за "войводите". Освен това, при ситуацията имаше и втора топка на терена.

В 24-ата минута Димо Бакалов спря непозволено Йордан Тодоров, за което заслужено получи жълт картон. Секунди по-късно треньорът на ЦСКА Димитър Пенев извърши първата си смяна. Спецът изкара от терена Николай Чипев, който сгреши при гола на Иван Стоянов, а пусна на негово място новото попълнение Ели Маркес, за който този мач е официален дебют с екипа на шампионите. В 31-ата минута и Костадин Янев от състава на Сливен бе санкциониран с жълт картон за грубо нарушение в средата на терена. Две минути след това Иван Иванов подаде на Удоджи, който преодоля защитник на "войводите" и стреля опасно, но в аут. В 37-ата минута домакините направиха добра атака, но Миндев не успя да я завърши добре. Минута след това "войводите" организираха контраатака, Иван Стоянов напредна по дясното крило и центрира остро към Миндев, но Беконо бе съобразителен, излезе напред и улови топката.

ДУЗПА И ГОЛ ЗА СЛИВЕН!!! В 42-ата минута "войводите" получиха втора дузпа от съдията Николай Йорданов. Това стана след разбъркване в наказателното поле на ЦСКА и нарушение на Беконо срещу Стефан Киков. Фаулираният сам се нагърби с изпълнението на наказателния удар и не сгреши от бялата точка - 2:0!

В продължението на първото полувреме Маркиньос се опита да изведе Евгени Йорданов на стрелкова позиция, но вратарят Здравко Чавдаров излезе и улови топката и така двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 2:0 за Сливен.

В началото на второто полувреме Димитър Пенев извърши нова сменя. Той пусна в игра Мартин Тошев на мястото на Александър Тонев. В 47-ата минута Иван Стоянов центрира в наказателното поле на ЦСКА, но Беконо бе над всички и улови топката. В 49-ата Маркиньос отправи много неточен удар към вратата на домакините. В 54-ата минута и Тодор Янчев обстрелва Чавдаров, но и той не намери целта. Три минути след това Димитър Пенев извърши и последната си от позволените три смени. На терена влезе Зе Руи, който смени Удоджи.

ГОЛ ЗА ЦСКА!!! В 58-ата минута шампионите най-после вкараха гол. Негов автор стана Ели Маркес, за който днешната среща е дебют с екипа на "армейците". Нападателят Евгени Йорданов напредна и попаде отлично на бразилеца, който отправи топовен шут, влетял в горния ляв ъгъл на Здравко Чавдаров и намали на 2:1 за Сливен!

В 62-ата минута Даниел Беконо сгреши с изнасянето на топката, след което Иван Стоянов центрира в наказателното му поле, но там Миндев фаулира Кирил Котев и атаката на "войводите" бе спряна. Четири минути след това Коста Янев би силно към вратата на ЦСКА, но топката излезе в аут.

ГОЛ ЗА СЛИВЕН!!! В 72-ата минута Иван Стоянов довърши шампионите. Племенникът на Йордан Лечков хвърли в екстаз публиката по трибуните, след като от малък ъгъл вкара за 3:1 с мощна тупалка, като преди това преодоля двама защитници на гостите!

Две минути по-късно Стоянов отново бе в центъра на вниманието. Техничарят пое топката и я води около 40 метра, след което центрира точно на главата на Миндев, но нападателят не успя да вкара за 4:1. 

ПРОПУСНАТА ДУЗПА!!! В 80-ата минута Стефан Киков фаулира Тодор Янчев в наказателното поле на "войводите" и съдията Николай Йорданов без да се колебае отсъди дузпа за шампионите. Маркиньос застана зад топката, а Здравко Чавдаров показа невероятен рефлекс, спасявайки удара му от бялата точка.

В 83-ата минута Марин Ценов бе изгонен от игра за втори жълт картон, който получи, след като фаулира Ели Маркес. До края на срещата не падна нов гол, а "войводите" се поздравиха за успеха над шампиона. Сливен нямаше победа в елита от 15 години. /БЛИЦ

СЛИВЕН - ЦСКА 3:1
1:0 Иван Стоянов (22), 2:0 Стефан Киков (43-дузпа), 2:1 Ели Маркес (58), 3:1 Иван Стоянов (72)
*Иван Стоянов - изпусната дузпа в 13-ата минута!
*Маркиньос - изпусната дузпа в 80-ата минута!


СЛИВЕН:
 12.Здравко Чавдаров, 2.Костадин Стоянов, 3.Стефан Киков, 5.Живко Динев, 6.Ивелин Янев, 7.Мирослав Миндев, 8.Димо Бакалов (60 - 15.Петър Колев (83 - 13.Васил Велев), 10.Иван Стоянов, 14.Петър Лаков (23 - 11.Марин Ценов), 21.Коста Янев, 27.Владислав Ямуков
Треньор: Драголюб Симонович

ЦСКА: 25.Даниел Беконо, 30.Йордан Тодоров, 6.Кирил Котев., 84.Фелипе Машадо, 10.Иван Иванов, 5.Тодор Янчев, 28.Маркиньос, 21.Удожи (57 - 17.Зе Руи), 24.Александър Тонев (46 - 8.Мартин Тошев), 15.Николай Чипев (25 - 22.Ели Маркес), 19.Евгени Йорданов
Треньор: Димитър Пенев

Ст. "Хаджи Димитър" - 10 000 зрители
Съдия: Николай Йорданов
Жълти картони: Димо Бакалов, Коста Янев, Марин Ценов, Мирослав Миндев (Сливен); Даниел Беконо, Маркиньос (ЦСКА)
Червени картони: Марин Ценов (Сливен-83); Фелипе Машадо (ЦСКА-12)

СЛЕД СРЕЩАТА: