Манчестър Сити победи с 3:1 Лех Познан и е лидер в Група "А" на Лига Европа със 7 точки. Шампионът на Полша е втори с 4. Ювентус пък е с 3 точки, след като записа трето поредно равенство - 1:1 като гост на Ред Бул Залцбург.

В герой за "гражданите" срещу Лех Познан се превърна Емануел Адебайор, отчел се с хеттрик. В 13-ата минута нападателят от Того получи топката на границата на наказателното поле, обърна се и технично я прати в мрежата на гостите от Полша - 1:0. В 25-ата отново той засече центриране отляво, и с глава реализира второ попадение - 2:0. Жоел Чибамба намали за поляците в 50-ата, но в 73-ата Адебайор пак наказа гостите, реализирайки за крайното 3:1.

В Австрия пък Ювентус записа третото си поредно равенство в Група "А" на Лига Европа, завършвайки 1:1 с Ред Бул. Душан Швенто откри за домакините в 36-ата минута, след което Милош Красич се изяви като спасител за гранда от Торино. Сърбският национал влезе в игра за Юве в началото на второто полувреме и само секунди след появата си на терена вкара за 1:1. До края на мача така и не падна нов го и "Старата госпожа" успя да си тръгне с точката от Залцбург. /БЛИЦ