Черноморец (Поморие) отвя съседите от Равда с 4:1 в мач от 10-ия кръг на Източната "Б" група. Срещата на живо изгледа футболният благодетел на домакините и на Черноморец (Бургас) Митко Събев.

Срещата бе изключително коректна, като съдията Валентин Диков не показа нито един картон. Мачът се ограничи в характера си на дерби само и единствено заради географската близост на противниците. Първият във временното класиране Черноморец (Поморие) превъзхождаше тотално последния и не остави капка съмнение в по-големия си футболен потенциал. За поморийските "акули" това беше най-изразителната победа от началото на сезона.

Домакините решиха всичко още до почивката, вкарвайки три попадения. Васил Калоянов откри в 16-ата минута, младежкият национал Пламен Димов удвои с глава след половин час игра, а малко преди края на полувремето Георги Чакъров беше точен от дузпа - 3:0. През втората част се разписаха двамата капитани. В 58-ата минута Цветан Филипов покачи на 4:0, а почетното попадение за гостите от Равда реализира ветеранът Страти Илиев от пряк свободен удар в 67-ата минута.

За селекцията на Петър Хубчев това бе седма победа от началото на сезона. Черноморец (Поморие) събра 22 точки и остана на върха в Източната "Б" група. Равда пък е на последната 12-а позиция с едва 4 точки от 10 изиграни мача. Вторият Черноморец (Балчик) завърши 1:1 като гост на Любимец и е на 3 точки зад Черноморец (Поморие). /БЛИЦ