Двама укриващи се шефове на криминални банди в Сърбия са подозирани, че са платили повече от 200 000 евро на футболни фенове, за да предотвратят провеждането на европейската квалификация с Италия във вторник, твърди в. “Политика”.
 
“Повече от 200 000 евро са били платени на над 60 ултраси за организирането на патуването, купуването на бомбички и факли и за участие в безредици преди, по време и след мача в Генуа. Целта била двубоят да не се проведе”, твърди сръбското издание.
 
Според полицията едната част от парите е дошла от криминален бос, който разпространява кокаин, а другата е предоставена от групировка занимаваща се с убийства и кражби. Предполага се, че двете банди враждуват помежду си, но са се обединили в този случай, тъй като имат интерес от създаването на хаос в Сърбия.
 
Другата следа, която разследват властите, е, че безредиците на мача в Генуа са били организирани от хора, които са недоволни от работата на Сръбската футболна федерация. Според полицията това не е основният мотив за случилото се./БЛИЦ