Американската компания “Ню Инглънд Спортс Венчърс” оформи сделката по придовибавенето на английския гранд Ливърпул. Това стана възможно, след като бившите собственици Том Хикс и Джордж Джилет оттеглиха съдебната забрана, която пречеше на продажбата на клуба срещу 300 милиона паунда.
 
“Много съм горд от сделката. Не мога да ви опиша колко съм щастлив, че съм собственик на Ливърпул. Тук съм, за да печеля трофеи. Предстоят много срещи, имам какво да чуя и какво да науча”, заяви Джон Хенри, босът на “Ню Инглънд Спортс Венчърс”, компанията, притежаваща и бейзболния Бостън Ред Сокс.
 
Хикс и Джилет вече обявиха, че ще търсят начин, за да получат обещетение от 1 милиард паунда. Те твърдят, че сделката за продажбата на Ливърпул е незаконна. Двамата заявиха, че ще използват всички законни възможности, за да получат дължимите си пари. Досегашните собственици на “червените” са твърди в позицията си, че продажбата на Ливърпул е изключителна измама и получената сума не отговаря на класата, историята и традициите на клуба.
 
Продажбата на 18-кратните шампиони на Англия на “Ню Инглънд Спортс Венчърс” означава добри новини за феновете на клуба. Ще бъдат погасени задълженията към Кралската банка на Шотландия, които бяха в размер на 237 милиона паунда. А освен това компанията, която управлява Ливърпул, няма да бъде поставена под административно управление, което пък щеше да коства отнемането на 9 точки от актива на тима във Висшата лига./БЛИЦ