След скандалите в Италия и прекратения мач между домакините и Сърбия хулиганството е основна тема в западната ни съседка. Ръководството на Сръбския футболен съюз обмислят сериозно отлагане на дербито между Цървена звезда и Партизан. По програма двубоят трябва да се играе на 23 октомври. “Звезда е против отлагането на мача. Искаме дербито да се състои и то на пълен стадион. Нека се получи футболен празник и да не позволяваме на хулиганството да победи спорта", заяви Марко Николовски от ръководството на "червено-белите".

“Първо, трябва да правим разлика между хулиганите и истинските привърженици на футбола. Ако дербито се отложи, ощетени ще бъдат именно хората, които обичат играта", коментира бившият национал Алберт Надж, който в момента заема пост в управата на Партизан.

Той обаче добави, че като гражданин не е убеден дали срещата между двата най-популярни отбора в страната няма да стане арена за нови прояви на насилие. Както е известно, на вратата на Партизан пази Владимир Стойкович, който бе атакуван от феновете на Сърбия по време на гостуването в Италия. Стойкович преди време бе вратар на вечния съперник Цървена звезда./БЛИЦ