Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов има шанс да види оцелелите чилийски миньори. След края на операцията по изваждане на 33-ата работници към тях заваляха оферти от няколко световни гранда. Ръководството на “червените дяволи” и легендата Сър Боби Чарлтън поканиха миньорите в ложата на “Олд Трафорд”. Самият Боби Чарлтън е син на миньор и заяви, че преживял лично случая в Чили.

Интересът към миньорите е заради това, че част от тях били запалени футболни фенове, а един бил дори бивш професионален футболист. Първи босът на Реал Мадрид Флорентино Перес покани чилийците на специална ВИП-визита на „Сантяго Бернабеу”. Той допълни, че евентуалното им присъствие няма да бъде едно обикновено гостуване, а ще бъде съпроводено със съответните почести. „За нас ще бъде чест да отпразнуваме заедно и да споделим този техен триумф на живота” – допълни Перес.

В поздравленията към миньорите се включи и Диего Марадона. Той заяви, че „свободата, дошла след 69 кошмарни дни под земята, е поредното доказателство, че чудеса се случват и вие сте един от тези случай”./БЛИЦ