Страхотни игри и скандали има в БФС заради помощниците на Лотар Матеус. Доскорошният директор на националните отбори Наско Сираков е твърдо против назначаването на Даниел Боримиров на работа във футболната централа, разбра БЛИЦ. Борето е един от вариантите за асистент на Матеус. Двамата вече се видяха и поговориха на лагера в Правец преди европейската квалификация с Уелс. Боримиров знае перфектно немски и в момента не е обвързан с нито един клуб. Поради тази причина Лотар нямал нищо против да го вземе в екипа си.
Сираков обаче не искал да чува за Даниел. Двамата са в лют конфликт открай време.
 
Матеус предпочитал за помощници Боримиров и Цанко Цветанов, като при това положение ще изгори Михаил Мадански. Зад Мишо обаче стои не кой да е, а Гриша Ганчев. Собственикът на Литекс има тежката дума в БФС и в много от случаите с неговото мнение се съобразява и президентът на централата Борислав Михайлов.
Според Ганчев асистенти на Матеус трябва да бъдат Боримиров и Мадански, а Сираков държи на Цанко. Цветанов пък от своя страна обяви, че ще остане солидарен към уволнения Станимир Стоилов и след контролата със Саудитска Арабия ще си тръгне от националния отбор.
 
Други членове на Изпълкома пък лансират Антон Велков, който се справя чудесно с немския като Цанко Цветанов и Даниел Боримиров. /БЛИЦ