Собствениците на Ливърпул Том Хикс и Джордж Джилет отново намериха начин да блокират продажбата на клуба, с което още повече изнервиха милионите привърженици на "мърсисайдци". Очакваше се снощи да бъде приета офертата на консорциума NESV (New England Sports Ventures) след решението на английския Върховен съд да премахне забраната на Хикс и Жилет за продажба на акциите на клуба. Но вместо това двамата американци извадиха нов коз.

На срещата на Борда на директорите на Ливърпул те обявиха, че съдът в Тексас е издал временна ограничителна заповед, която на този етап прави невъзможно финализирането на сделката с NESV. Мотивът - клубът струва много повече от предлаганите от консорциума 300 милиона паунда.

Хикс и Джилет са завели съдебен процес, предявявайки претенции за нанесени вреди в размер на 1,6 милиарда долара за "епическа измама" в опита да се продаде клуба на съкрушителна цена.

В официално изявление на сайта на Ливърпул се казва, че ще се проучи тежестта на тази заповед и ще се направи всичко по силите на ръководството, за да се осъществи сделката с NESV преди петък, когато е последният срок за погасяване на задълженията към Кралската банка на Шотландия. /БЛИЦ