Слуховете за “черно тото” не само не спират, но и се прехвърлят върху...детско-юношеския футбол у нас. За това алармираха пред БЛИЦ родители от Пловдив.
 
Става въпрос за юношеските отбори на Локомотив (Пд), родени през 1992-а и 1994 година. За тези възрасти от настоящия сезон има създадени Елитна юношеска дивизия до 17 и Елитна юношеска дивизия до 19 години. Треньор на по-големите (до 19 години, родените през 1992 година е Васко Ангелов), а начело на формацията до 17 години (1994 набор) е Красимир Димитров.
 
Според родителите хора от управата на Локо (Пд) премирали с по 120 лева деца от въпросните отбори, за да не се напрягат и да направят така, че накрая резултатът да е удобен за началниците им.
 
Проверка на екипа ни показа, че от началото на сезона мачове от елитните юношески дивизии често присъстват в тиражите на букмейкърските къщи по света, но не и в България. В родния букмейкър няма как да се залага на такива двубои, но така или иначе тези, които го правят и печелят от това, отдавна имат осигурено място за действие в чужбина.
 
През есента юношите родени през 1992 година на “смърфовете” са постигнали няколко интересни резултата:  загуба от Локо (Сф) с 2:7, равенство у дома с Берое (3:3), поражение от Етър с 2:3 с два пъти пълно обръщане в резултата.
По-малките (родени 1994 година), също не остават по-назад. В шест от осемте им мача през есента се забелязва доста висока резултатност – вкарват се по над 3 дори и 4 попадения на мач.
 
Защо точно такива срещи са част от “черното тото”? Защото те са далеч от широката общественост, не привличат кой знае какъв интерес, наблюдават се от малък кръг хора и най-важното - не се предават по телевизии, понякога трудно дори може да се научи резултат от подобен юношески или детски двубой. Хора в тото бизнеса използват всички тези плюсове на въпросните мачове и печелят добре, наистина добре, но в случая на гърба на децата...