Новият ни национален селекционер Лотар Матеус е меко казано ядосан в последните няколко дни. Легендарният немец не може да повярва на лошата организация, която съпътства контролата със Саудитска Арабия. Двубоят е днес от 18,30 часа в Истанбул. От два дни организаторите на двубоя разиграват “трикольорите” из Турция, което сащисало свикналия на немска точност и дисциплина Матеус.

Първоначално двубоят бе преместен от “Али Сами Йен” на помощно игрище на “Кемал Ататюрк”. След това нашите вместо да тренират на въпросното помощно игрище, бяха пратени на отдалечена база, до която нашите стигнаха след почти 2 часа и лъкатушене по криви пътеки. Върхът на всичко бе пълният мрак, в който тренираха българите късно снощи. На няколко мижави прожектора играчите едва се виждаха, но все пак проведоха занимание.

Националният ни отбор търпи целия този цирк, а в касата на БФС ще влезе не кой знае колко голяма премия. Шефовете на федерацията на Саудитска Арабия са поели разноските по хотела и пътуването на нашите и отделно от това дават около 100 хиляди лева. Матеус обаче се заканил от тук нататък да не позволи подобни небивалици. Германецът бил недоволен и от условията в Кардиф, където нашите гостуваха преди няколко дни. Селекционерът заявил, че ще промени тотално организацията по време на пътувания и ако се наложи, сам ще избира хотелите и базите за тима./БЛИЦ