Уволнението на Гьоре Йовановски виси на косъм. По-голяма част от ръководните фактори в ЦСКА настояват за махането на македонския специалист, но последната дума е само и единствено на Димитър Борисов.

Собственикът на “червените” държи много силен коз в джоба си, научи БЛИЦ. Той е готов да докара в Борисовата градина бившия треньор на Левски и Литекс Люпко Петрович. Според наши източници Борисов даже днес се е чул с Люпко. Проблемът обаче е, че носителят на КЕШ с Цървена звезда през 1991 година от два дни преговаря с хърватски клуб. Ако Петрович не се разбере с хърватите и приеме офертата на ЦСКА, Гьоре ще бъде уволнен. При положение, че преговорите с Люпко пропаднат, тогава на “Армията” ще изпаднат в патова ситуация и на този етап няма да уволняват Гьоре.

Борисов също бил склонен да се раздели с Йовановски, но единствено при вариант, че веднага му намери качествен заместник от чужбина. На боса вече са му предложени няколко български имена – Стойчо Младенов, Ангел Червенков и Александър Станков. Борисов обаче настоявал да види как ще се развие въпросът с Петрович. И ако преговорите с Люпко се провалят, Гьоре остава.