Новият селекционер на националния отбор по футбол Лотар Матеус, който през март ще закръгли 50 години, вече е хвърлил око на палавата исландка Асдис Ран. Сексапилната блондинка е съпруга на бившия футболист на ЦСКА Гардар Гунлаугсон. Мъжът й се махна от България преди година по посока Германия, но жена му живее трайно в София, показвайки тялото си на няколко списания. Тя подхвана бизнес, но паралелно си има закачка с редица мъже от бизнес средите. Постоянните й разголени появи по корици и страници не останали незабелязани от пристрастения към жените Матеус. Лотар вече е разпитал и научил всички подробности за Ледената кралица.
“Успял е да намери номера на мобилния й телефон. Той е запленен от нейния чар и красота и иска да се запознаят. Засега неговите намерения са само такива”, съобщиха източници на БЛИЦ.   
 
През последните 10 години Матеус стана треньор с не особено блестяща кариера, но неуспехите му от скамейката не му пречеха да печели женските сърца. Имено с жените са свързани най-пикантните истории от живота на рекордьора по изиграни мачове в Бундестима (150).

През 1981 г. вече набиращия популярност халф на Борусия (Мьонхенгладбах) вдига сватба със Силвия. Двамата се запознават близо година по-рано. Лотар твърди, че тя е жената на живота му, която го дарява с две дъщери – Алиса и Виола. Бракът им продължава 11 години. След развода Силвия признава: “Женитбата ни не бе най-мъдрото решение, което сме взимали. Двамата бяхме на по 19-20 години и много не мислехме. Бяхме импулсивни. Вероятно заради това и по-късно семейството ни се разпадна.”
През есента на 1991 г., когато е футболист на Интер, вестниците гръмват за любовната връзка на Матеус с швейцарската манекенка Лолита Морена.  Водеща е в програми на швейцарски, френски и италиански телевизионни програми. Именно от телевизионния екран германецът хлътва по Лолита. Въпреки любовта си към швейцарката Лотар прави опит да спаси брака си със Силвия. След бурен семеен скандал той обещава на съпругата си, че след края на сезона ще се върне в Германия и ще бъде далеч от Морена.
Лотар удържа обещанието си и от другия шампионат е в Байерн. Това обаче в никакъв случай не спасява брака му. През 1992 г. Лолита ражда син на Матеус – Лорис. Появата на бял свят на момчето е сигнал за предстоящия развод между футболиста и Силвия. Въпреки че двамата се развеждат още през същата година, Лотар се радва на ергенски живот близо две години. Чак през 1994 г. се жени за Лолита Морена. След 5 лета обаче следва...раздяла.
След развода отношенията между двамата са силно обтегнати. Лолита твърди, че животът й с футболиста е бил истински ад. Определя го като незрял. Той пък я нарича “луда” заради постоянната й ревност. При опит да унижи Лотар в поредното си интервю пред медиите, бившата швейцарска манекенка твърди, че синът им Лорис никога не е харесвал футболните качества на именития си баща. В детската си стая момчето държало плакат на Юрген Клинсман, а не на Лотар Матеус.
Формален повод за развода им през 1999 г. е новата авантюра на Матеус. Германските вестници разкриват за връзката му с Марен Мюлер-Волфарт, дъщерята на лекаря на Байерн и на националния тим Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт.

В началото на 2000 г. Матеус напуска Байерн в посока американския Ню Йорк/Ню Джърси Метростарс. Лотар взима Марен със себе си в Америка. Въпреки шумната афера, до брак не се стига.

През 2002 г. бившият германски национал поема Партизан (Белград), а в сръбската столица нагонът му отново се събужда. Красотата на балканските жени му завърта главата. Започват авантюри с различни манекенки, журналистки и дори с преводачката Марияна.
В Белград Матеус припада по собственичката на модни бутици Марияна Костич. Също като бившия футболист сръбкинята има два брака и три деца (две дъщери и син) зад гърба си.
На 27 ноември 2003 г. любовната връзка между Лотар и Марияна Костич е скрепена с брак. Сръбкинята живее с Матеус в Будапеща, докато той е начело на националния отбор на Унгария. Третата г-жа Матеус дори открива моден бутик във фоайето на хотел “Кемпински” в Будапеща. Лотар за пореден път твърди, че това е любовта на живота му. Двамата дори планират дете. Германските вестници обаче твърдят, че отношенията между Марияна и Матеус срещат неодобрението на майката на бившия футболист. Краят на щастливия семеен живот настава в края на 2007 г., когато се подадени молби за развод.
На традиционния бирен фестивал  “Октоберфест" през 2008 г. Матеус се запознава с украинската манекенка Кристина Лилияна Чудинова. Между двамата пламва бурна любов. Започват често да излизат по нощните заведения в Мюнхен, а няколко дни по-късно Марияна Костич прочита в един вестник публичното признание на Лотар, че е лудо влюбен в новата си приятелка. Матеус и Лилияна се женят в Лас Вегас през декември 2008 г., въпреки че разводът му със сръбкинята е оформен едва през януари 2009 г. Скоро след това на Марияна е открит тумор между яйчниците и дебелото черво. Това налага операция, която протича успешно в Залцбург.

Заради брака си с Лилияна Лотар Матеус изисква специални клаузи договорите с отборите, на които става треньор. Докато е начело на израелския Макаби (Нетаня), германецът получава самолетни билети от Германия до Израел преди всеки мач на тима и в обратна посока след края на двубоя. През настоящата година той почти се бе договорил с аржентинския Расинг (Авелянеда). Едно от условията му бе клубът да гарантира участия на различни ревюта в страната на украинската му съпруга. Лотар обаче се отказа от договора, изпращайки sms, след като стана обществено достояние, че Лилияна му е изневерила с италиански бизнесмен. Вестниците публикуваха материали на пияната украинска манекенка в обятията на богаташ на яхта в Средиземно море.
 
Напоследък се появяват противоречиви информации. Според някои Лотар и Лилияна са се сдобрили и заради това на мача на легендите на Бундеслигата той отново сложил брачната халка на ръката си. Други считат, че Матеус е на път да се сдобри със своята трета съпруга – сръбкинята Марияна Костич. Третата версия е, че Лотар е избрал да поеме националния отбор на България, за да се откъсне от любовните си терзания. Именно затова и приел да живее у нас, за да бъде по-далеч от Лилияна.

Светските хроникьори не пропускат да прогнозират, че в София Матеус ще се сдобие с нова изгора, а защо не и с пета съпруга. Всъщност, германецът вече действа по въпроса, прицелвайки се в Ледената кралица Асдис...