Новият селекционер на българския национален отбор по футбол Лотар Матеус изгледа двубоя от Лига Европа между ЦСКА и Порто от трибуните на стадион „Васил Левски”. След края на двубоя германецът говори пред журналистите.

“Смятам, че резултатът бе правилен. Особено през първото полувреме Порто играеше на друго ниво, беше от различна класа. През второто полувреме ЦСКА отвърна на удара, беше по-добър, имаше три-четири положения, но не вкара, затова смятам, че пезултатът бе справедлив”, каза Матеус.

“Видях само четирима българи в стартовия състав на ЦСКА, после още един-двама влязоха. Но аз вече съм взел решението за себе си. Към този момент няма футболист на ЦСКА, който да попадне в националния отбор”, допълни Матеус по повод евентуалните играчи, които може да повика в представителния тим за квалификацията с Уелс на 8 октомври.

Селекционерът коментира и темата за Бербатов: “Говорих с Бербатов, влязох в контакт с него по телефона. Знаем колко добър играч е той, но е взел своето решение. То е все още същото, не мога да го променя. Казах му, че можем да се видим във Валенсия, или да отида при него в Манчестър, но той ми отговори – „Можем да се срещнем, но това няма да промени решението ми.” Ние трябва да уважаваме решението му, и бъдещето на българския футбол е без Бербатов. Не трябва да говорим повече за това”

“Знам някои играчи в националния отбор от преди, когато бях селекционер на Унгария. Знам и тези, които играят в Германия. Гледах и няколко DVD-та и се надявам да взема правилните решения, да намерим футболистите с необходимите качества. Трябва да постигнем по-добри резултати от първите срещи, за да можем да се борим поне за второто място в групата, което да ни класира на Европейското първенство след две години", завърши Матеус./БЛИЦ