Полският треньор Чеслав Михниевич е един кандидатите за селекционер на България, пише в. “Меридиан Мач”. CV-то му вече е получено в Българския футболен съюз и специалистът очаква отговор.
 
Михниевич е едно от най-известните имена във футболните среди в Полша. Заради свежите си и новаторски идеи често е наричан Полския Моуриньо. Като футболист е бил вратар на различни отбори в родината си, като по три пъти е печелил Купата и Суперкупата на страната.
 
Връх на треньорската му кариера е спечелването на шампионската титла на Полша през 2007 г. със скромния тим на Заглембе (Любин). През същата година е асиснт на тогавашния селекционер на “дружина полска” Лео Беенхакер.
 
Освен това от 1999 г. насам Михниевич е водил и Амика (Вронки) и Лех (Познан). До пролетта 2009 г. е бил начело на Арка (Гдиня). Следи всички новости във футбола, бил е на стаж в Тотнъм, Ливърпул, Филаделфия Юниън. Женен, с две деца. Говори руски и английски език.
 
Досега полско име не фигурираше сред спряганите за национален селекционер. Спекулира се около румънците Лакатуш, Йорданеску и Пицурка, холандеца Аад де Мос, германеца Клаус Топмьолер и сърбина Мирослав Джукич.
 
Според в. “Тема Спорт” треньорът на Литекс Любослав Пенев почти сигурно ще води националите в европейската квалификация с Уелс през октомври. Чичовото заяви, че не е търсен от БФС за работата с “лъвовете”, но обяви, че начело на тима трябва да бъде българин. Ако Боби Михайлов не успее да придума Пенев за мача в Кардиф остават вариантите Илиан Илиев и Михаил Мадански.
 
Национален ежедневник пише, че Саудитска арабия е изпратила покана за контролна среща с националния ни тим на 17 ноември. Ако БФС приеме офертата, точно 17 години след “Парк де Пренс” България ще гостува в Риад./БЛИЦ