Звездата на Левски Гара Дембеле продължава да оглавява голмайсторската листа на Лига Европа. Френският нападател снощи наказа и Гент (3:2), което бе негово седмо попадение от началото на сезона във втория по престижност клубен турнир на Стария континент.

Нападателят на холандския Утрехт Рики Ван Волфсвинкел и на Днепър Могилев Владимир Юрченко имат по 6. Първият игра цял мач при гостуването на Наполи, но не успя да се разпиша, а срещата завърши 0:0. Юрченко пък остава с 6 на сметката си, тъй като беларусите не успяха да се класират в групите на Лига Европа.

След изиграването на снощните мачове Гара единствен има 7 попадения в двете фази на турнира - квалификации и групова фаза. Французинът с малийски корен ги вкара за 566 минути на терена, което значи, че той бележи на всеки 80 минути.

С попадението си във вратата на Гент Дембеле се превърна в най-резултатният чужденец в историята на Левски. Преди срещата той делеше първото място със Саша Симонович. Сърбинът има 6 гола за "сините" в Европа, но от снощи е свален от върха.gent_isa.jpg

С изявите си снощи блеснаха Александър Кержаков (Зенит), Патрик Хелмес (Леверкузен) и Артьом Рудневс (Лех Познан), които вкараха по 3 гола. Давид Нгог пък реализира 2 попадения при победата на Ливърпул с 4:1 над Стяуа. Така играчът на "мърсисайдци" вече има 5 попадения в турнира и е заплаха за Дембеле.

Резервата на "сините" Исмаил Иса (вдясно) впечатлява с четирите вкарани гола само за 84 минути на терена. Това означава, че младокът бележи на всеки 21 минути! До момента няма по-ефективен от него в Лига Европа. Юношата на ЦСКА Томи Костадинов има 1 гол на сметката си, а е бил на терена само 29 минути. Талантът го вкара при гостуването на Клифтънвил, спечелено от "червените" с 2:1. /БЛИЦ

Голмайсторите в Лига Европа
7 - ГАРА ДЕМБЕЛЕ (Левски) (566 минути игра)
6 - Рики Ван Волфсвинкел (Утрехт) (589)
6 - Владимир Юрченков (Днепър Могилев) (630)
........
4 - ИСМАИЛ ИСА (Левски) (85)
3 - ДАНИЕЛ МЛАДЕНОВ (Левски) (439)
2 - МАРКИНЬОС (ЦСКА) (270)
2 - ЖОАЗИНЬО (Левски) (341)
1 - ТОМИ КОСТАДИНОВ (ЦСКА) (29)
1 - ХРИСТО ЙОВОВ (Левски) (166)
1 - ПАВЕЛ ВИДАНОВ (ЦСКА) (270)
1 - РУМЕН ТРИФОНОВ (ЦСКА) (270)
1 - СЕРЖИНЬО ГРИЙН (Левски) (194)