Новият старши треньор на Миньор (Перник) Стойчо Стоев и новият изпълнителен директор генерал Йордан Димитров дадоха първата си пресконференция пред медиите, на която обявиха своите виждания за бъдещето на клуба.

"Жълто-черните" регистрираха пет поредни загуби от началото на сезона в "А" група, което принуди Антон Велков да подаде оставка. Вече бившият изпълнителен директор Пламен Атанасов повече няма да заема този пост, но въпреки това Никифор Вангелов го остави на работа в клуба. От днес нататък той е административен директор на Миньор.

Иначе в щаба на Стойчо Стоев остава Николай Тодоров–Кайзера, който ще му бъде помощник. Другият асистент на специалиста е Тони Евтимов. Славчо Павлов е главен селекционер, а Емил Варадинов е новият треньор на вратарите. Пресконференцията започна с благодарествено слово от страна на генерал Димитров към бившия наставник на отбора Антон Велков.

"Антон Велков заслужава благодарности за това, което направи за клуба, докато бе помощник-треньор, а след това и старши треньор. Не трябва да забравяме в какво състояние той пое тима и успя да го вдигне на крака и стабилизира. Този човек направи много за Миньор", заяви Димитров.

8.jpg

"Вие може би ме познавате добре. Съгласих се да бъда изпълнителен директор на Миньор, тъй като винаги съм бил близо до отбора. Смятам, че проблемите в момента при нас са от психологическо естество и съм на мнение, че тимът ще може да се вдигне на крака", каза още новият изпълнителен директор на клуба.

"Никифор Вангелов и Христо Ковачки взеха отбора преди време, знаете в какво състояние беше той. Сега съм сигурен, че нещата постепенно ще потръгнат за нас", допълни бившият военен.

Новият треньор Стойчо Стоев не се страхува от предиквикателството да води сериозен отбор, какъвто несъмнено е Миньор. Той заяви, че не се притеснява и от това, че ще дебютира срещу Левски.

"Не се страхувам, че ставам треньор на отбор като Миньор. Ако се страхувах, нямаше да поемам тази отговорност. Колкото до Левски, за какво да се страхуваме от тях? Да не би да са Реал (Мадрид) или Барселона? Аз не се боя от Левски, доста мачове съм изиграл срещу тях, когато бях футболист", заяви Стоев.

"Може би обаче "сините" ще бъдат дразнител за нашия отбор. Аз вярвам в момчетата и мисля, че като за начало трябва да понатрупаме малко точки, за да се чувстваме по-спокойни и да работим по-спокойно. Проблемът е изцяло психологичен. Не се съмнявам в качествата на футболистите, тъй като определено те имат такива. Сигурен съм, че отборът ще бъде вдигнат на крака", каза още бившият треньор на Спортист (Своге).

Срещата от 6-ия кръг на "А" група Левски - Миньор е тази неделя от 21:00 часа на стадион "Георги Аспарухов". /БЛИЦ