БФС умува да промени начина на плащане на новия национален селекционер, разбра БЛИЦ от сигурни източници. Напоследък футболните босове даваха луди пари на треньорите, които, без да си вършат работата, имаха гарантирани дебели пачки. Така например Станимир Стоилов прибираше по 50 000 лева на месец.
Новото предложение, върху което ще умуват в Изпълкома, е следното: Следващият селекционер да бъде назначен на далеч по-ниска заплата, но да получава големи премии при победи на чужд терен в официални мачове (като в зависимост от силата на съперника те ще нарастват), както и огромен бонус при краен резултат – класиране на тима на европейско или световно първенство.
Доста вероятно е националният отбор да бъде ръководен на 8 октомври в Кардиф от Димитър Пенев или от селекционера на младежите Михаил Мадански. Тогава играем последната си европейска квалификация за годината срещу Уелс. Следващият ни двубой е чак през 2011 година (26 март с Швейцария в София), като най-късно до Коледа шефовете на БФС вече ще са избрали постоянен селекционер на представителния ни отбор. Не е изключено обаче това да стане и по-рано.