Димитър Бербатов е започнал офанзива за тотални промени в БФС. Планът на нападателя, който напусна националния отбор през пролетта заради проблеми с настоящите босове и по-специално с Борислав Михайлов, вече е задействан. Целта е свикването на извънреден конгрес, на който да бъде извършена смяна на ръководството, научи БЛИЦ.
 
Бербо щял да издигне кандидатурата на свой човек за заместник на Боби Михайлов, тъй като той все още е действащ футболист. Ставало въпрос за известна личност, чието име засега се пази в тайна. Митко твърдо е решил да го подкрепи официално със свое изявление, което ще направи пред медиите. Преди това обаче Бербатов е стартирал офанзива за провеждането на извънреден футболен форум.
 
Поради тази причина той и негови хора от България вече са започнали разговори с редица футболни клубове у нас, които също недоволстват от управлението на БФС. Според предварително начертания план конгресът трябва да бъде свикан през пролетта или лятото на 2011 година. Дотогава Митко и обкръжението му имали за задача да съберат нужните гласове от клубовете, за да може на конгреса да катурнат Боби от президентското кресло.
 
Бербатов не искал в никакъв случай националите да губят, но провалите в европейските квалификации се явявали като негово оръжие във войната срещу БФС.
 
“Наистина Митко подготвя нещо. Нали помните какво каза на пресконференцията на 13 май, когато обяви оттеглянето си от националния. На финала заяви: “Един ден пак ще се видим, за да оправя футбола в България?”. Ето че вече е започнал да действа”, издадоха наши източници.
 
Те уточниха, че Бербатов е дал старт на проекта още преди двете ни загуби в европейските квалификации – 0:4 от Англия и 0:1 от Черна гора.
“Глупаво е да се смята, че веднага след издънката срещу черногорците Митко ей така е решил да действа. Всичко е запланувано от по-рано. Имайте предвид, че зад Бербатов стоят доста известни хора – не само от футболните ни среди, но и редица бизнесмени, политици и видни общественици”, поясниха информатори на БЛИЦ.
 
За свикването на извънреден конгрес на БФС вече се обяви бившият национален селекционер Пламен Марков.  Очаква се тези дни такова изявление да направят още легенди на българския футбол от 70-те и 80-те години на ХХ век.
 
Според непотвърдена информация Митко Бербатов ще бъде подкрепен и от настоящи национали начело със Стилиян Петров и Мартин Петров. Двамата също имали готовност да поискат публично революционни промени в БФС. Стенли със сигурност напуска представителния тим, Марто е на крачка да стори същото и най-вероятно ще го направи.