Световните медии отразяват оставката на треньора на националния ни тим Станимир Стоилов. Логично загубата с 0:1 от Черна гора е на заден план, а фактът, че селекционерът напусна, е водеща новина.

Таблоидът “Сън” извежда заглавие: “Стоилов се предаде”. „Стоилов подаде оставката си, президентът на Футболния съюз на страната – Борислав Михайлов я прие, а в същото време Черна гора се изравни по точки на върха в групата с Англия”, пише британската медия.

“Двете поражения на старта на квалификациите за Евро 2012, се оказаха съвсем достатъчни, за да може треньорът на България Стоилов да подаде оставката си. Наставникът записа 0:1 от Черна гора в столицата си, отвеждайки тима си до последното място в групата. След удивително слабия старт – 0:4 на „Уембли” от Англия, задачата на България да се класира на финалите в Полша и Украйна изглежда непосилна”, добавя “Скай Спортс”.

Известният със скандалните си разкрития “Нюз ъф дъ Уърлд” пък добавя по темата, че една от големите причини за оставката на Стоилов е медийният натиск.

“Треньорът на българския национален отбор – Станимир Стоилов подаде своята оставка след домакинската загуба на тима от Черна гора. България бе сразена от Англия, а след поражението и от Черна гора въпросителните продължават да нарастват”, пише авторитетният “Гардиън”./БЛИЦ

Всичко след мача на националите тук