Арда Туран вкара 12 минути преди края и донесе на Турция победата с 3:2 над Белгия в квалификация за Евро 2012 от Група “А”.
 
Даниел ван Буйтен откри резултата за гостите в 28-ата минута след гол с глава. Халил Алтънтоп изравни в началото на второто полувреме. Той се разписа при добавката, след като вратарят Логан Бейли спаси първия му удар.
 
В 64-ата минута “червените дяволи” останаха с човек по-малко след червения картон на Венсан Компани. Турция се възползва от презимството си и две минути по-късно Семих Шентюрк вкара за 2:1.
 
Преднината на домакините се задържа само три минути, а Ван Буйтен изравни с глава, засичайки центриране от фаул. В 78-ата минута Арда Туран донесе победата на Турция, след като ударът му се рикошира в защитник и мина покрай Бейли.
 
Това бе втора поредна победа за Турция под ръководството на новия селекционер Гуус Хидинк, след като в петък бе постигнат с успех с 3:0 над Казахстан. Белгия стартира квалификациите за Евро 2012 с две загуби, след 0:1 от Германия в първия мач./БЛИЦ