Трагичното представяне на националите ни продължи и в домакинството на Черна гора, което селекцията на Станимир Стоилов загуби с 0:1. Веднага след мача Мъри обяви, че напуска! 

В петък "трикольорите" паднаха с 0:4 от Англия на "Уембли" и бяха амбицирани да грабнат трите точки срещу черногорците, водени от звездата на Рома Мирко Вучинич. Това обаче не се случи и България претърпя четвърта загуба в последните си 5 мача.

Още преди почивката публиката на стадион "Васил Левски" започна да скандира "Оставка, оставка". Стоилов явно се вслуша в желанието на българския народ и напусна поста селекционер на националния отбор.

Единственото попадение в срещата падна в 35-ата минута. Тогава след многоходова атака на гостите, Елсад Зверотич стреля силно от малко повече от 20 метра, топката се отби в дясната греда и влетя в мрежата на Николай Михайлов - 0:1. 4erna_gora1.jpg

Секунди по-рано Ивелин Попов бе близо до откриване на резултата. Попето нанесе удар с глава, който бе спасен от вратаря Божович със сетни усилия.

Преди да получат гола националите ни изцяло контролираха играта, но така и не успяха да вкарат. Още в 1-ата минута Георги Пеев напредна по дясното крило, нанесе слаб удар, след което топката отново се озова в него, той центрира към Димитър Рангелов, вратарят на Черна гора Младен Божович скочи и улови. Секунди след това Ивелин Попов опита извеждащо подаване към Рангелов, но бранител на гостите пресече паса. В 5-ата минута преминалият в турския Газиантепспор Попов нанесе изстрел, който се спря в тялото на играч на Черна гора.

В 9-ата Рангелов стреля по земя от далечно разстояние, топката премина встрани от вратата. След това Пеев подаде към Рангелов в наказателното поле на гостите, той опита удар от малък ъгъл, бранител се намеси и изчисти в корнер.

В 15-ата Ивелин Попов и Димитър Рангелов направиха отлично двойно подаване, след което Попето нанесе удар, но над вратата. Последва центриране на Рангелов в наказателното поле на Черна гора към Попов, играчът на Газиантепспор обаче не успя да засече топката и тя напусна очертанията на терена. В 19-ата Мартин Петров центрира от пряк свободен удар, Живко Миланов и Иван Иванов обаче се разминаха с кълбото пред вратата на противника. В 20-ата Вучинич не успя да достигне центрираната топка и тя излезе в аут.

В 30-ата Веселин Минев нанесе силен изстрел от около 30 метра с левия крак, като топката профуча на сантиметри покрай дясната греда.

4erna_gora_marto.jpg

Последваха силни минути за гостите и в 40-ата минута Вучинич преодоля последователно Илиян Стоянов и Иван Иванов, но не успя да нанесе точен удар. Секунди по-късно отново звездата на Рома финтира Коловати, като този път Иванов успя да се намеси решително и да изчисти топката в корнер. Последната ситуация за "трикольорите" през първото полувреме бе в 44-ата минута, когато Мартин Петров бе изведен в добра позиция и шутира, но в аут.

Още в началото на втората част Станимир Стоилов предприе две смени. Рангелов отстъпи мястото си на Валери Божинов, а Живко Миланов бе заменен от съотборника си във Васлуй Станислав Генчев. Нападателят на Парма също разочарова с представянето си. Божинов прати топката във вратата на Черна гора в 50-ата минута, но бе в положение на засада и попадението логично не бе зачетено. В 70-ата минута Милорад Пекович игра с ръка в наказателното поле на гостите и националите ни пожелаха дузпа, която съдията от Русия Владислав Безбородов не отсъди.

В 89-ата минута Мартин Петров стреля силно от фаул, но топката срещна напречната греда. За Марто това бе мач №80 с националната фланелка.

След днешния успех Черна гора събра пълен актив от 6 точки, след като в петък би с 1:0 и Уелс. Англия пък се наложи с 3:1 при гостуването си на Швейцария и също има 6 точки, но е на върха в нашата група заради по-добрата си голова разлика. България е на дъното след двете загуби и голова разлика 0:5. /БЛИЦ

Срещата по минути - ТУК

БЪЛГАРИЯ - ЧЕРНА ГОРА 0:1
0:1 Елсад Зверотич (35)

bg.gif
БЪЛГАРИЯ: 13.Николай Михайлов, 16.Живко Миланов (46-20.Станислав Генчев), 3.Илиян Стоянов, 15.Иван Иванов, 5.Веселин Минев, 19.Стилиян Петров, 6.Станислав Ангелов, 12.Георги Пеев (66-14.Валери Домовчийски), 17.Мартин Петров, 7.Ивелин Попов, 11.Димитър Рангелов (46-10.Валери Божинов)
Резерви: 1.Владислав Стоянов, 4.Захари Сираков, 20.Станислав Генчев, 18.Николай Димитров, 14.Валери Домовчийски, 9.Мартин Камбуров, 10.Валери Божинов
Треньор: Станимир Стоилов

untitled2.jpg
ЧЕРНА ГОРА: 1.Младен Божович, 2.Саво Павичевич, 3.Марко Баша, 20.Миодраг Джудович, 4.Милан Йованович, 17.Елсад Зверотич (68-13.Митар Новакович), 15.Милорад Пекович, 11.Бранко Бошкович (65-19.Владимир Божович), 7.Симон Вукчевич, 10.Радомир Джалович (77-6.Младен Кашчелан), 9.Мирко Вучинич
Резерви: 12.Сърджан Блажич, 5.Радослав Батак, 6.Младен Кашчелан, 8.Фатос Бечирай, 13.Митар Новакович, 19.Владимир Божович, 23.Андрия Делибашич
Треньор: Златко Кранчар

София, ст. "Васил Левски" - 6000 зрители
Съдия: Владислав Безбородов (Русия)
Жълти картони: Стилиян Петров, Станислав Ангелов, Мартин Петров (България); Милорад Пекович, Бранко Бошкович (Черна гора)

4erna_gora_minev.jpg