Подалият оставка като треньор на Миньор (Перник) Антон Велков заяви, че напускането му е в помощ на отбора. Според него смяната му била неизбежна след петте загуби от началото на първенството.

"Сега са на ход играчите на Миньор, защото и да дойде нов треньор, едва ли ще има време да промени нещо. Няма неочаквани резултати, така че срещу Левски футболистите на Миньор може да спечелят точки. Като изключим последния мач с Калиакра, не смятам, че сме играли слабо, както и не смятам, че ни отива определението слабаци", заяви Велков.

"Грешки има със сигурност, но те се допускат, дори, когато отборът върви. Футболът е игра, в която трябва и шансът и късметът да са на твоя страна. А досега късметът ни обърна гръб. На друго място едва ли биха ме изтърпели толкова време, след толкова загуби. За това моето напускане може да се смята, като помощ на отбора. Смятам, че в Миньор се работи правилно. Всички победи и загуби на отбора са честни. Смятам още, че загубите дойдоха много на отбора и на феновете за това се стигна до моята оставка", коментира пред minyor.com вече бившият треньор на Миньор, към когото сериозен интерес в края на миналия сезон проявяваха двата гранда Левски и ЦСКА, но остана лоялен към президента на "жълто-черните" Никифор Вангелов.

В заключение Тони Велков каза, че остава в добри отношения с ръководството и футболистите на Миньор. Сега пред него предстои, както той самия се изрази "да свърши работа, която нямало как да свърши, като треньор". Велков възнамерява да започне специализация в чужбина по специалността и да натрупа още стаж в треньорската професия. /БЛИЦ