Каролин Вознячки преодоля най-сериозното си препятствие преди финала на Откритото първенство на САЩ. 20-годишната датчанка спечели в звездния и определен като сблъсък на красавиците Мария Шарапова. Тя победи с 6:3, 6:4 за час и 52 минути на осминафиналите. Двете оправдаха очакванията не само с външния си вид, което направиха още с излизането си на корта, но и с играта си. Срещата премина на изключително високо ниво, но Вознячки се оказа по-стабилна.

Каролин има великолепна възможност за втора поредна година да играе на финала в Ню Йорк, тъй като следващата й съперничка е Доминика Цибулкова от Словакия. При победа пък я чакат победителката от двубоя между Вера Звонарьова и Андреа Петкович или естонката Кая Канепи, която сътвори страхотен обрат срещу Янина Викмайер от Белгия. Канепи загуби на нула първия сет, но спечели с 0:6, 7:6 (2), 6:1 и на втори пореден турнир от Големия шлем ще играе на четвъртфиналите.

Намиращата се в блестяща форма Вознячки ще стане номер 1 в световната ранглиста, ако триумфира на US Open. Датчанката, която в първите си три мача загуби едва три гейма, постигна първа победа над Шарапова в третия двубой между двете.

Шарапова, която триумфира в Ню Йорк през 2006 г., направи 32 печеливши удара, но и 36 непредизвикани грешки срещу само 10 на съперничката си. Рускинята направи и 9 двойни грешки, които имаха сериозно отражение върху крайния резултат./БЛИЦ