Турция постигна втората си победа на световното първенство, след като тази вечер се наложи над Русия с 65:56 във втория си мач от група "С". Най-резултатен за домакините беше Хеду Тюркоглу с 14 точки, а Юмер Асик и Ерсан Илясова добавиха по 10 точки за успеха.

Александър Каун и Сергей Моня бяха над всички в тима на "Сборная", които завършиха с по 13 точки, а Сергей Буков се отчете с 10.

Срещата започна оспорвано, като и двата състава заложиха на здравата игра в защита. Това се отрази на резултатността, като първите точки бяха отбелязани след повече от две минути игра. След първата четвърт домакините водеха с 16:15.

През втората четвърт домакините бяха по-концентрирани и пет минути преди почивката вече имаха аванс от девет точки - 25:16, като в основата на това бяха Семих Ердем и отново Илясова. В тези минути руснаците допуснаха много неточности в играта си и не намериха начин да се противопоставят на съперника си, което доведе до разлика от 11 точки на почивката - 22:33.

В началото на второто полувреме Каун направи няколко успешни атаки, но усилията му не бяха подкрепени от другите баскетболисти в състава на Русия. Въпреки това, на няколко пъти гостите съумяха да намалят пасива си до шест точки. Това определено стресна турците, които отново включиха на високи обороти и след 30 минути игра отново водеха с единадесет точки - 48:37.

Последната четвърт премина без особени изненади. "Сборная" така и не намери начин да спре атаките на Хеду Тюркоглу и Семих Ерден, като преднината на Турция скочи до 14 точки, като до края на срещата оставаха 50 секунди. Последната дума в мача беше на Сергей Моня, който отбеляза четири поредни точки, но това само оформи крайния резултат - 65:56 в полза на домакините./БЛИЦ