Победителят в Лига Европа за миналия сезон Атлетико (Мадрид) изненадващо срази европейския клубен шампион Интер с 2:0 и грабна Суперкупата на Европа. Испанският тим спечели мача на "Стад Луи II" в Монако с голове на Хосе Антонио Рейес в 62-ата минута и на Серхио Агуеро в 83-ата. По този начин "дюшекчиите" сложиха край на надеждите на "нерадзурите" да повторят постижението на Барселона от миналия сезон, когато каталунците спечелиха всичко възможно - 6 трофея в рамките на една година. В последната минута на срещата Диего Милито пропусна дузпа за Интер.

Още в 1-ата минута Уесли Снайдер опита шут, а след него и Милито обстрелва вратата на Атлетико (Мадрид), но без успех. В 42-ата минута Серхио Агуеро излезе на отлична позиция за стрелба, но опропасти възможността си с крайно неточен удар.

В 59-ата минута Форлан и Рейес се откъснаха от защитата на Интер, Рейес нанесе точен удар към долния ъгъл на вратата на Сезар, който обаче изби. В 62-ата минута Хосе Антонио Рейес този път бе точен за 1:0 в полза на Атлетико (Мадрид). Агуеро влезе в наказателното поле, след кратко меле топката се озова в краката на Рейес, който прониза Жулио Сезар. В 83-ата минута звездата на “дюшекчиите” Серхио Агуеро оформи крайното 2:0. Той засече подаване отляво на Симао и с удар от границата на малкото наказателно поле прати топката във вратата.

В последната минута Интер получи правото да изпълни дузпа. Горан Пандев бе фаулиран в наказателното поле, а реферът Масимо Бусака посочи към бялата точка. Зад топката застана голмайсторът Диего Милито. Таранът насочи топката в центъра на вратата, но младият страж на Атлетико Де Хеа с една ръка изби.

Интер – Атлетико Мадрид 0:2
0:1 Рейес (62), 0:2 Агуеро (83)

Интер:
Сезар, Майкон, Самуел, Лусио, Киву, Станкович (Пандев), Санети, Камбиасо, Снайдер (Кутиньо), Ето’о, Милито

Атлетико Мадрид: Де Хеа, Уйфалуши, Переа, Домингес, Рейес, Асунсао (Мерида), Гарсия, Симао, Форлан (Хурадо), Агуеро

Съдия: Масимо Бусака (Швейцария)
Стадион: “Стад Луи II”, Монако