Любопитна статия излезе в германския вестник "Райнише Пост". Изданието смело твърди, че тото-мафията е изкарала 200 000 евро от срещата в Лига Европа между Базел и ЦСКА, която се игра през есента на 2009 година. Двубоят завърши 3:1 за швейцарците, а единствения гол за българския тим отбеляза капитанът Тодор Янчев. Според германския вестник реферът на този мач Олег Ориехов е бил подкупен.
БЛИЦ ви предлага цялата информация:
 
“Прокуратурата в Бохум е повдигнала обвинения срещу двамата заподозрени шефове на "тото-мафията". При евентуална присъда 35-годишният Нюретин Г. и 55-годишният Туна А. от Мьонхенгладбах ще попаднат зад решетките между четири и шест години. Двамата са действали в съучастие с Анте Сапина, който беше една от основните фигури в големия тото-скандал в Германия около рефера Роберт Хойцер.
 
Прокуратурата разследва общо 24 мача, между които 10 в Германия и 14 в Словения, Унгария и Белгия. Следователите са се спрели само на една малка част от съмнителните мачове.
 
В графата съмнителни мачове попада и срещата между Базел и ЦСКА от Лига Европа, играна на 5 ноември 2009 година.

На среща в Киев на съдията, ръководил двубоя, му е било обяснено как трябва да се развие срещата. Реферът е получил от поръчителите петцифрена сума. Според указанията през първото полувреме той е трябвало да накъсва мача и да не дава на отборите да играят, а през втората част задачата му била да остане незабелязан и да позволи
да се отбележат поне два гола. Печалбата на мафиотите от този мач е 200 000 евро.”
 
Тук обаче има разминаване, тъй като в двете полувремена бяха отбелязани по равен брой голове...

Въпросният съдия Ориехов впоследствие беше изваден от нарядите на УЕФА. Причината – съмнения на евроцентралата за връзки на украинеца с футболната мафия.