Аякс ще играе в групите на Шампионската лига за първи път от 2006 година насам. В напрегнат плейофен двубой за влизане в групите на турнира срещу Динамо Киев, холандския гранд се наложи с 2:1 и с общ резултат 3:2 намери място сред най-добрите в Европа.

Домакините поведоха в резултата преди последния съдийски сигнал за първата част, когато звездата на Луис Суарес даде заслужена преднина на своя тим. Възпитаниците на треньора Мартин Йол увеличиха преднината си в 45-ата минута, когато след перфектна атака на точното място се оказа Ел Хамдауи. Той получи топката отляво от влезлия като резерва Миралем Сюлеймани и на празна врата вкара за 2:0.

След втория гол домакините се върнаха в задни позиции, което позволи на футболистите на Динамо Киев да атакуват по-често. В 84-ата минута усилията на украинците бяха възнаградени, когато ветеранът Андрий Шевченко спечели дузпа. Звездата на Динамо застана зад топката и хладнокръвно реализира, за да намали – 1:2. В оставащите минути до края гостите хвърлиха всички сили, за да отбележат нов гол, но Аякс устиска крехката преднина и с това участието в групите на Шампионската лига./БЛИЦ