Вердер се класира по изключително драматичен начин в групите на Шампионската лига, след като загуби с 2:3 след продължения реванша срещу Сампдория от плейофната фаза. Първият мач в Германия бе спечелен от "бременските музиканти" с 3:1 и така с общ резултат 5:4 те се класират напред.

Началото на мача обаче въобще не подсказваше подобно развитие. Сампдория набързо поведе с 2:0, след като Пацини в 9-ата с глава откри резултата, а отново той 4 минути по-късно добави втори гол на своята сметка, засичайки от воле, хубаво центриране в наказателното поле. Този резултат устройваше италианския тим, но въпреки това той продължи да действа по-активно и да създава по-интересните положения в мача. Така отново Пацини стреля опасно с глава в 39-ата минута, но топката бе избита от голлинията от Фриц. В 44-ата минута пък Касано се откъсна, но Вийзе се намеси успешно и спаси.

През втората част Вердер леко вдигна оборотите и Писаро на два пъти отправи удари към вратата на съперника, но Курчи бе на мястото си. В 86-ата минута Касано се измъкна и вкара трети гол за своя тим. И когато по всичко личеше, че Сампдория без проблем ще се класира напред, в даденото от съдията продължение Маркус Розенберг бе изпуснат от защитата и с мощен удар доведе резултата до 3:1 и мачът отиде в продължения.

При тях Вердер излезе с коренно променено лице и изцяло контролираше събитията на терена. Така в 100-ата минута Писаро получи на границата на наказателното поле и прати топката във вратата за 3:2. Гостите пропуснаха и още една добра възможност, след като изстрел на Марин срещна напречната греда. Така Вердер успя да се касира за групите на Шампионската лига./БЛИЦ