Сръбският Партизан (Белград) се класира за групите на Шампионската лига след страхотна драма на реванша с белгийския Андерлехт. Първият мач в Белград завърши 2:2, на реванша двата тима направиха отново 2:2 и се стигна до продължения и изпълнения на дузпи. При тях домакините от Андерлехт пратиха три пъти топката високо над вратата и така Партизан триумфира с 5:4, класирайки се в групите за първи път от 2003 година насам и за общо втори път в историята си.

Гостите от Сърбия започнаха много добре двубоя и още в 15-ата минута звездата Клео изведе Партизан напред в резултата. Домакините се опитаха да изравнят играта, но така и не стигаха до чисти голови положения. “Черно-белите” от Белград играеха много умно в защита и използваха всичките си контраатаки. В 36-ата минута Суарес проби остро в наказателното поле, но ударът му към вратата на Партизан премина в аут.

В началото на втората част сърбите удариха за втори път белгийския си съперник. След центриране в наказателното поле Клео бе оставен абсолютно непокрит, спря на гърди и успя да промуши топката под плонжа на вратаря за 0:2. След попадението сърбите се върнаха в глуха защита и логично домакините натиснаха сериозно. В 64-ата минута Лукаку с глава от близо намали на 1:2, а в 72-ата минута Жиле с бомбен удар възстанови равенството. Лукаку дори отбеляза нов гол в 75-ата минута, но той бе отменен заради засада.

Така при 2:2 съдията даде край на редовното време, следваха продължения. В тях домакините имаха доста шансове, но вратарят на Партизан Радиша Илич спаси всичко.

При дузпите играчите на Андерлехт сякаш бяха омагьосани. Клео вкара за Партизан, а Суарес прати топката високо над вратата. След това вратарят на Андерлехт Прото спаси удара на Кръстаич, но Биглия от белгийците отново прати топката над вратата. При третото изпълнение Петрович вкара, както и Жиле. При четвъртите дузпи стражът на Андерлехт спаси изпълнението на Александър Давидов, а Лежер вкара, за да изравни – 2:2. Останаха последните изпълнения. За Партизан точен бе Станкович, но Бусуха от Андерлехт прати топката за трети път високо над вратата и сърбите триумфираха./БЛИЦ