Вердер (Бремен) постигна победа с 3:1 в домакинството си на Сампдория от плейофите за влизане в групите а Шампионската лига. Фриц откри резултата в 51-ата минута, Фрингс удвои от дузпа в 66-ата, а Писаро вкара трети гол в 68-ата минута. В края на мача Пацини върна надеждите на своя тим с попадение за 1:3. Гостите завършиха срещата в намален състав след червен картон за Лукини при дузпата в полза на домакините.

Първото полувреме бе равностойно и по нищо не личеше, че срещата ще завърши с категорична победа за домакините. И двата отбора имаха положения като Пацини пропусна добра възможност за Сампдория още в 4-ата минута, а Алмейда тресна гредата след изстрел с глава в 27-ата минута.

Втората част обаче бе почти изцяло под диктовката на Вердер. В 51-ата минута Фриц открадна топката, напредна и с мощен удар не остави никакви шансове на Курчи за 1:0. Самп отговори с великолепен пробив на Пацини и удар в гредата. В 65-ата минута обаче Лукини събори свой съперник в наказателното поле и съдията посочи бялата точка и показа червен картон на халфа на гостите. Фрингс реализира наказателния удар и даде преднина от два гола на своя тим. Само две минути по-късно Писаро бе изведен великолепно с пета от Алмейда, напредна в наказателното поле и направи 3:0. В 90-ата минута обаче Пацини върна един гол за крайното 3:1 за Вердер и така остави интрига за реванша./БЛИЦ