Черноморец надделя с 2:1 в домакинството си на Левски и продължи победната си серия. Както е известно, "акулите" биха с този резултат и ЦСКА в миналия кръг в София. Дербито на 3-ия кръг на "А" група на живо изгледаха над 15 000 зрители, заели места на "Лазур". Това е най-посетеният мач от началото на сезона, като и в него ръководстовото на бургаския клуб спази традицията и на стадиона се влизаше безплатно. Гостите от София също се радваха на солидна подкрепа от трибуните, където имаше 1500 ултраси на Левски.

Трите точки за "акулите" дойдоха след попадения на Георги Андонов в 29-ата минута и на Рикардо Андре в 61-ата. За Левски се разписа резервата Александър Александров-Кривия в 77-ата.

В 39-ата минута на срещата се стигна до куриозен момент. Осветлението на стадион "Лазур" спря заради токов удар. Светеха само някои от прожекторите и това принуди съдията Николай Йорданов да прекъсне срещата. След 6 минути играта бе подновена, а продължението на първото полувреме логично бе голямо - 8 минути.

Новото холандско попълнение на Левски Серджиньо Грийн дебютира от първата минута, като действаше в средата на терена заедно с Владимир Гаджев. Бившият футболист на Фейенорд и Витес игра до 68-ата минута, когато бе заменен от Исмаил Иса. В гостуването в Бургас "сините" бяха без Христо Йовов, който не е напълно възстановен и Ясен Петров реши да не рискува с пускането му в игра, за да го запази за предстоящото в четвъртък гостуване на АИК в Стокхолм от Лига Европа. Крайно неубедителен при гостуването на Черноморец бе звездата на Левски Гара Дембеле, който в този мач не успя да вкара гол, въпреки че на няколко пъти му се откри възможност да го стори.

serj.jpg

Головите положения и пред двете врати не липсваха. Първото попадение падна в 29-ата минута. Черноморец поведе, след като Антонио дос Сантос пое топката пред наказателното поле на Левски, пусна много хитър пас през купа от бранители и Георги Андонов от няколко метра вкара без проблеми във вратата на Георги Петков - 1:0. В края на първата част токът на стадион "Лазур" спря за 6 минути, като в това време играта бе прекъсната. Това доведе до 8-минутно продължение, в което Дарко Тасевски имаше добра възможност за гол, но ударът му бе отразен от Паскал Борел.

Втората част започна със силен натиск на "сините", но вместо изравнително попадение, "акулите" поведоха с 2:0. В 54-ата далечен изстрел на Рикардо Андре срещна дясната греда на вратата на Левски. В 60-ата след изпълнение на корнер Траян Дянков нанесе удар с глава, но Георги Петков със сетни усилия изчисти в нов ъглов удар. Последва центриране, при което Рикардо Андре игра с глава и прати топката в мрежата на Левски, удвоявайки преднината на своя отбор.

andonov.jpg

След попадението избраниците на Красимир Балъков се затвориха в собствената си половина, а натискът на Левски стана още по-масиран. В игра за "сините" влязоха Александър Александров и Исмаил Иса, но това помогна само за едно попадение. В 74-ата минута невероятен пропуск направи Гара Дембеле. След удар на Гаджев от далечно разстояние, Борел изби в гредата и топката попадна на французина, който обаче от няколко метра не можа да вкара в опразнената врата.

В 77-ата Левски все пак стигна до гол чрез Александър Александров, който от десетина метра майсторски засече центриране на Жоазиньо и с удар от въздуха намали резултата.

До края не падна нов гол и така "акулите" нанесоха първо поражение на "сините" за сезона. Това е и първа загуба за Ясен Петров начело на Левски в официален мач.

Успехът изведе Черноморец на върха в класирането с актив от 7 точки, колкото имат Литекс и Локомотив (Пловдив). Левски остава на четвъртата позиция с 6 точки в актива си. /БЛИЦ

Срещата по минути - ТУК

ЧЕРНОМОРЕЦ - ЛЕВСКИ 2:1
1:0 Георги Андонов (29), 2:0 Рикардо Андре (61), 2:1 Александър Александров (77)
4ernomorec.JPG
ЧЕРНОМОРЕЦ: 33.Паскал Борел, 2.Траян Дянков, 4.Енис Хайри (78-26.Георги Терзиев), 18.Йохен Зайц, 6.Орлин Старокин, 14.Рикардо Андре, 30.Антонио дос Сантош, 8.Марсио Нуньо, 78.Педриня, 13.Мартин Тошев (72-7.Матиас Морис), 77.Георги Андонов (62-9.Адриан Фернандеш) 
Резерви: 12.Стоян Колев, 26.Георги Терзиев, 11.Пламен Крумов, 16.Тодор Паланков, 20.Ектор Гонзалес, 7.Матиас Морис, 9.Адриан Фернандес
Треньор: Красимир Балъков
Levski_.jpg
ЛЕВСКИ:
1.Георги Петков, 2.Дъстли Мюлдер, 5.Иво Иванов, 55.Йордан Милиев, 14.Веселин Минев, 45.Владимир Гаджев, 3.Сержиньо Грийн (68-29.Исмаил Иса), 22.Дарко Тасевски (59-7.Александър Александров), 20.Жоазиньо, 17.Даниел Младенов (79-28.Александър Киров), 39.Гара Дембеле
Резерви: 12.Божидар Митрев, 4.Стефан Станчев, 15.Шакиб Бензукан, 7.Александър Александров, 16.Мариян Огнянов, 28.Александър Киров, 29.Исмаил Иса
Треньор: Ясен Петров

Бургас, ст. "Лазур" - 15 500 зрители
Съдия: Николай Йорданов
Жълти картони: Педриня, Адриан Фернандеш, Матиас Морис, Антонио дос Сантош (Черноморец); Веселин Минев (Левски)

fenove.jpg