Утре Сливен ще изиграе първата си домакинска среща от новия сезон в "А" група, приемайки на стадион "Хаджи Димитър" Локомотив (Пловдив). Заради жегите началният час на двубоя бе изместен с половин час по-късно, 18:30 часа, билетите са с цена 3 лева и ще се продават на касите на стадиона.

Спортно-техническото ръководство на "войводите" няма особени проблеми с контузени и наказани играчи. Явор Иванов се завръща след изтърпяно наказание, участието на все още възстановяващия се от контузия Владислав Ямуков е с въпросителна. Отлага се дебютът на новото бразилско попълнение Давид Лазари, тъй като играчът все още няма картотека в БФС. Очаква се той да бъде уреден през следващата седмица.

"Успеем ли да повторим играта срещу Пирин, няма да имаме проблеми в мача срещу Локомотив", коментира сръбският наставник Драголюб Симонович.

Той добави, че предстоящата среща е изключително важна и в нея ще стане ясно къде ще е мястото на Сливен през пролетта.

"Вярвам, че ако изиграем един хубав мач, ще покажем на всички скептици, че Сливен е добър отбор. Надявам се отново ще бъдем хита на сезона. По–добрият отбор ще победи. Локомотив е добър тим и в никакъв случай няма да го подценяваме. Ние изграждаме отбор, а това не е лека задача", коментира Дуци. /БЛИЦ