Уволненият помощник-треньор на ЦСКА Адалберт Зафиров даде интервю пред БЛИЦ.
 
-Зафе, кога научи новината?
-Снощи след контролата Павел Дочев ми намекна, че най-вероятно ще се разделим. Тази сутрин тази новина беше потвърдена официално.
 
-Защо те отстраняват?
-Така и не чух някакви смислени доводи... Дочев ми каза, че се притеснявал от мен. Искал съм да влияя над състава и да му взема мястото. От самото начало бил резервиран към мен и не ме искал в екипа си.
 
-Има ли нещо вярно в тези неща?
-Смятате ли, че аз ще тръгна да правя интриги и да се опитвам да махам Дочев, насъсквайки футболистите срещу него? Това е недопустимо. По този начин аз ще плюя върху хляба, който си изкарвам.
 
-Не е ли истина обаче, че е нямало никаква комуникация между Павел Дочев, теб и останалите помощници?
-Истина е, но защо аз да съм виновен за това. В подобни случаи активната страна трябва да е треньорът. Той да комуникира с асистентите си, да се допитва до тях, да има нужната връзка...
 
-Откога се познавате с Павел Дочев?
- От 1998 година. Тогава играех в Арминия, а Павел беше треньор на Падерборн, в който беше пълно с българи. И понеже Билефелд е на 40 километра от Падерборн, постоянно се виждахме, гостувахме си. С Павката станахме семейни приятели. Поддържахме постоянно връзка и след като аз напуснах Германия. Лятото се събрахме отново - в ЦСКА, но... Всъщност ето затова ме боли. Бяхме толкова близки, а ето, че аз излязох виновен за всичко...
-Сега накъде? Говори се, че ще ти предложат отново работа в детско-юношеската школа на ЦСКА?
-Не знам, не знам... Ще видим. Мен ми е болно, че се получи така. През пролетта, когато Андоне си тръгна и аз поех отбора, ми беше доста тежко. Но въпреки проблемите стиснах зъби и се справих със задачата си. Целта беше постигната – да участваме в европейските клубни турнири, след като преди това бяхме изпуснали шампионската титла. След идването на Павел Дочев изобщо не ми е минавала през главата мисълта за завери, далавери и т.н. Исках като цесекар да станем още по-силен отбор, но за огромно съжаление тръгнахме надолу. Сега аз излизам виновен... Въпреки всичко се надявам проблемите в ЦСКА да приключат, защото е пълен срам да се намираме на последно място в класирането. Факт е, че има напрежение между българи и чужденци, но нещата не са толкова сериозни, колкото бяха изкарани в медиите.

-Не отговори на въпроса ми дали ще останеш в школата на ЦСКА. Според феновете ти заслужаваш да си в клуба най-вече заради факта,че тимът се класира в евротурнирите благодарение на теб?
-Благодаря на феновете за оценката. Ами вероятно ще остана, но поне на този етап никой не ми е предложил нова работа в ЦСКА.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ