Литекс отпадна, но българското участие в Шампионската лига продължава. Вратарят на Шериф (Тираспол) Владислав Стоянов се представи блестящо при гостуването на Динамо (Загреб) и класира молдовския тим напред в най-престижната клубна надпревара на Стария континент. Реваншът на стадион "Максимир" в Загреб завърши 1:1 в редовното време и след като преди седмица първият двубой бе приключил по този начин, се стигна до продължения. В тях двата отбора не успяха да вкарат гол и последва изпълнение на дузпи.

При наказателните удари българинът Владо Стоянов се представи прекрасно и спаси три удара на играчи на Динамо (Загреб) - на Самир, Бадел и Вършалко, а удар на Додо срещна гредата. Родният страж също се нагърби да изпълни наказателен удар, но не успя да вкара на колегата си Филип Лонкарич.

Опитният Игор Бишчан вкара първата дузпа за Динамо, след което Мирал Самарджич реализира за Шериф - 1:1. Тук дойдоха минутите на Владо Стоянов, който спаси удар на Самир, след това сам изпълни, но не успя да реализира. Въпреки това българският страж не се разколеба и веднага след това отрази дузпата на Милан Бадел. Двата състава си вкараха по четири точни изстрела, и размениха по един пропуск, преди Симе Вършалко да види как Владо Стоянов отново лови топката и равенството 5:5 да се запази. Съотборникът на българина Владимир Бранкович обаче не успя да материализира усилията на Стоянов и също изпусна. Все пак обаче късметът остана на страната на Шериф, и Додо стреля покрай рамката на вратата, пазена от българския страж, след което Артьом Хачатуров закова дузпа №18 за успеха на молдовците.

Така молдовците успяха да се класират до последното стъпало преди групите на Шампионската лига. Ако отпадне в следващата фаза, Шериф ще попадне директно в групите на Лига Европа.

Както е известно, бившият страж на Черноморец е сред повиканите от селекционера Станимир Стоилов за контролата на националите с Русия на 11 август в Москва. Преди месеци Владо Стоянов премина в шампиона на Молдова и бързо се утвърди на вратата, като след днешния успех в Хърватия със сигурност става любимец на феновете на Шериф. /БЛИЦ