Бившите европейски шампиони Селтик и Аякс направиха ужасен старт на кампанията си в квалификациите на Шампионската лига.
 
Нийл Ленън дебютира като мениджър на “детелините” в Европа с тежката загуба с 0:3 като гост на Спортинг (Брага) в първи мач от третия квалификационен кръг на турнира.
 
Четирикратният шампион на Европа Аякс, воден от бившия треньор на Димитър Бербатов в Тотнъм Мартин Йол, пък записа домакинско 1:1 с гръцкия ПАОК.
 
Спортинг (Брага), който спечели всичките си домакински мачове, с изключение на един, през миналия сезон, откри резултата в 25-ата минута, когато Алан Силва бе точен от дузпа. Южнокорейският национал Ки Сун-Йън засече с ръка центриране в наказателното поле на Селтик.
 
Португалският тим, който играе в Шампионската лига за първи път в историята си, след като завърши на второ място след Бенфика, удвои аванса си в 76-ата минута, когато нигерийският защитник Ува Елдерсон Ечиеджиле с глава засече центриране от корнер.
 
Бразилската резерва Нашименто Матеус вкара в 88-ата минута след удар от фаул от 35 метра и направи предстоящия след седмица реванш много труден за Селтик.
 
Уругвайската звезда от световното първенство Луис Суарес даде аванс на Аякс срещу ПАОК още в 13-ата минута. В 77-ата минута обаче Владимир Ивич донесе равенството на гръцкия тим, след като простреля холандския национал Маартен Стекеленбург.
 
Сръбският шампион Партизан направи важна стъпка към класирането си за следващата фаза на турнира, след като постигна домакински успех с 3:0 над финландския ХИК Хелзинки. Точни за тима от Белград бяха Ивица Илиев, Саша Илич и Клео./БЛИЦ